SMILJANA NOVAK pjesnikinja iz Vratišinca: Poklonike poezije i njezinih pjesama našla na fejsu

smiljana novak

Smiljana Novak iz Vratišinca svojoj poeziji pronašla je originalan put. Smiljana, naime, sve statuse na svom Facebook profilu piše u stihovima.

Motivi su joj životni: lijepe i manje lijepe situacije, prijateljstva, ljudske slabosti, nade i snovi i priroda, a utjehu pronalazi u vjeri i svojim pjesmama.

Počela je prije tri godine, naišla na pozitivne reakcije nakon objave na društvenim mrežama i odlučila nastaviti, što joj zaista dobro ide. Ima brojne čitatelje, a otkrila nam je da je čitaju i oni koji nisu online. Oni preko svojih mlađih članova obitelji dolaze do njenih uradaka i svakom se novom posebno vesele.

Smiljana je inače zaposlena u tekstilnoj industriji, ali svoju ljubav prema umjetnosti nosi u srcu oduvijek. Osim poezije, ima dar za slikanje i crtanje, za što nažalost, nema vremena zbog drugih obveza.

Želja joj je bila upisati srednju umjetničku školu u Zagrebu, ali ju je život, nažalost, odveo u drugom smjeru. Ona zbog toga ne žali, što se može vidjeti u njezinim prekrasnim stihovima:

„Kad sve skupa oduzmem, pa sve opet zbrojim,

još se ja dobro držim na nogama svojim.

Hej, ljudi, pa ja sam tu, postojim!

Nekad sretna, ponekad tužna, svaka promjena u životu je nužna!

Zato prijatelju, ne očajavaj, hrabro se svemu što te muči suprotstavljaj!

Uživaj u sreći, zar je važno tko će šta reći, to su samo tuđe, isprazne riječi!

A duša se dobrotom liječi, sve što je loše pokušaj u korijenu sasjeći!“

Kao i svakom pjesniku, želja joj je sabrati sve svoje pjesme i jednom ih ukoričiti. Mi joj od srca želimo ostvarenje njene želje, a dotad ćemo uživati u njenom optimizmu i vedrini unutar virtualnog svijeta.

(Aleksandra Sklepić)

Ostavi komentar