KUGLANJE: Željezničar ”sparirao” europskim prvacima

Željezničar

U drugom kolu 1. Hrvatske kuglačke lige kuglači čakovečkog Željezničara imali su teško gostovanje kod aktualnog hrvatskog i europskog prvaka Zaprešića. Kako je bilo i za očekivati utakmica je išla u jednom smjeru i završila je visokim porazom naših kuglača s maksimalnih 8-0 uz 248 čunjeva razlike (3787-3539).

Željezničar je u utakmicu krenuo s najkvalitetnijim trojcem. Vrlo blizu poena bio je Luka Požega (592), ali ga je izgubio za 11 čunjeva, dok su Predrag Turk (590) i Tomislav Tvarog (576) pregaženi od svojih protivnika za čak 122 čunja.

Drugi Željezničarov trojac činili su igrači koji prošlu utakmicu nisu dobili priliku za igru, pa im je sad bila pružena prilika za dokazivanje. To je vrlo dobro iskoristio Igor Ružić i srušio odličnih 602 čunja, ali svejedno je ostao prekratak za 10 čunjeva da dobru igru nagradi poenom. Rezultatski ni ostala dva igrača nisu razočarala, Ninoslav Mikac (591) je poražen za 23 čunja, a Bojan Košak (588) je poražen od najboljeg domaćeg igrača Luke Bolanče koji je srušio visokih 670 čunjeva.

Sljedeće kolo naše kuglače čeka još jedna teška utakmica, u subotu na čakovečkoj kuglani dočekuju hrvatskog viceprvaka Mertojak iz Splita.

Igor Maček

Ostavi komentar