Gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je učenike Srednje škole Prelog, koji su na nedavnom Državnom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola World Skills Croatia, osvojili naslov državnih viceprvaka u disciplini Poduzetništvo.

Ovaj su uspjeh izborili učenici Kristian Kolar, Neven Ovčar i Tena Treska, pod mentorstvom prof. Mirele Petković. S njima je u posjetu gradonačelniku bio i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

Državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola WorldSkills Croatia održalo se u Zagrebu. Po prvi put u našoj zemlji, u ovakvoj su formi natjecanja, učenici odmjeravali snage u više od četrdeset disciplina, u razdoblju od 26. do 28. ožujka.

Učenici Srednje škole Prelog nastupili su u još tri discipline. Mateja Levačić i Tena Kolarić nastupile su u disciplini Smotra radova učenika s teškoćama, gdje su sa svojom mentoricom Anicom Naranđa organizirali «čajanku» pomoću restauriranih starih predmeta, na zadanu temu očuvanja kulturne baštine pod nazivom „Dašak modernog na tradicionalan način“.

Veliku ulogu odigrala je i bivša učenica, a sada pomoćnica u nastavi Dijana Režek, svojom donacijom starih predmeta te brojnim idejama kojima je pomogla u realizaciji simpatične „čajanke“.

Mihael Mesarić s mentorom Krunoslavom Tilošancom već je najbolji učenik kuhar u Međimurju, a sada je zamijećen i u ostatku Hrvatske. Njegov menu od nekoliko slijedova plijenio je pažnju posjetitelja i gostiju.

Učenice 4.EK razreda Ena Golubić, Tea Novak i Lucija Šalamon (mentor Tanja Gregur) svoju su vježbeničku tvrtku Eko – zona d.o.o. predstavile na Sajmu i smotri vježbeničkih tvrtki te privukle pažnju čak i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek istakao je veliko zadovoljstvo ovim uspjehom, ali i uopće radom Srednje škole Prelog.

Ostavi komentar