SJAJNE VIJESTI Od sutra u ŽB Čakovec počinje program implantacije srčanih pacemakera

srce

U  Županijskoj bolnici Čakovec od sutra, 27. kolovoza 2019., počinje program implantacije trajnih elektrostimulatora srca (srčanih pacemakera). Radi se postupku koji se do sada nije radio u ŽBČ te se na taj način pruža jedna iznimno važna usluga za skrb pacijenata čime se dodatno podiže razina pružene zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji.

Za početak se počinje s ugradnjom klasičnih jednokomornih i dvokomornih elektrostimulatora, a iz ŽB Čakovec nadaju se da će ubrzo moći pacijentima ponuditi i mogućnost ugradnje srčanih kardioverter-defibrilatora (ICD). To su uređaju koji osim funkcije elektrostimulacije imaju i mogućnost defibrilacije u slučaju pojavljivanja po život opasnih aritmija te na taj način neposredno spasiti život.

Navedeno će značajno doprinijeti liječenju kardioloških bolesnika s poremećajima srčanog ritma u ovoj regiji te pacijenti neće trebati ići na ugradnju ovih uređaja u udaljene centre.

Uz početak rada programa implantacije trajnih elektrostimulatora srca, također će započeti s radom ambulanta za kontrolu elektrostimulatora.

Ostavi komentar