-0.1 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

SELNICA: Čeka se građevinska dozvola za izgradnju ugibališta kod OŠ

U Velikoj vijećnici Međimurske županije u četvrtak, 13. lipnja, održana je 13. sjednica Skupštine Međimurske županije na kojoj su vijećnici trebali raspravljali o 26 točaka dnevnog reda, no nakon prijedloga predsjednika Skupštine Mladena Novaka da se točke o prijedlogu odluke o donošenju II. izmjene i dopune prostornog plana Međimurske županije i prijedlogu odluke o funkcionalnoj integraciji zdravstvenog sustava na području Međimurske županije skinu s dnevnog reda, vijećnici Skupštine nisu izglasali dnevni red. Za predloženi dnevni red glasalo je 11 vijećnika, jedan vijećnik bio je suzdržan, dok je 19 vijećnika glasalo protiv te je odlukom predsjednika Skupštine Mladena Novaka, sjednica Skupštine prekinuta.

Sjednica Skupštine uobičajeno je započela aktualnim satom kojeg je otvorio vijećnik Ervin Vičević (Reformisti) pitanjem o raspisivanju natječaja za projekt izgradnje ugibališta kod Osnovne škole Selnica koje se nalazi na jednom od najprometnijih prometnica u županiji i načinu provođenja županijskih natječaja, odnosno kriterijima po kojima bi razvijenost jedinica lokalne samouprave bila najvažnija kategorija.

Župan Međimurske županija Matija Posavec poručio je da će Međimurska županija pokriti troškove sanacije ugibališta, koji će iznositi oko 250 do 300 tisuća kuna te se čeka građevinska dozvola koja je pred ishođenjem. Vezano uz način provođenja natječaja, župan Posavec istaknuo je da Županija u okviru svojih mogućnosti izdvaja i podržava svaki kvalitetan projekt općina i gradova.

Izvor: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE