FOTO: Na čakovečkom jugu na Antunovo koncert duhovne glazbe Alana Hržice i Marije Husar Rimac

Za blagdan sv. Antuna Padovanskog zaštitnika župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug pripremljeni su brojni programi koji su započeli već u ponedjeljak 10. lipnja. Na samo Antunovo u prijepodnevnim satima održana je župna proštenjarska misa koju je predvodio fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Antunovo proscenje Jug četvrtak (3)

U večernjim satima bilo je posebno ugodno biti na Trgu Sv. Antuna Padovanskog i dio duhovnog koncerta koji su održali Marija Husar Rimac i Alan Hržica s pratećim bendom. Dogodila se osobito lijepa atmosfera uz duhovnu glazbu. Čakovečki jug je zaživio obiteljskom atmosferom: puni trg posjetitelja svih generacija, od mladih obitelji s djecom, preko srednjoškolaca do sugrađana srednje i treće dobi. Ugodi je pridonio i lagani vjetrić koji je donio osvježenje na kraju iznimno sparnog i vrućeg dana. Čakovečki jug zaživio je ovog lipnja na najljepši mogući način.

Nastavit će se to i u danima vikenda. Večeras u petak na Trgu Ivana Pavla II nastup Mirko Švenda Žiga. U subotu, 15. lipnja u 20 sati, na istom mjestu nastupaju Neno Belan i Fiumensi. Svi će moći uživati i u ponudi tradicionalnih međimurskih proizvoda i licitara, turistički vlakić te mogućnost vožnje kočijom.

Koncerte organizira Grad Čakovec i TZ Grada Čakovca. Počinju u 20 sati.

foto: rr

Ostavi komentar