Radnice Meiso-a sutra postaju radnice Haix-a

meiso2
Djelatnici ogorčeni napuštaju Meiso!!

Oko 230 djelatnica tvornice obuće Meiso-a sutra kreću na svoje novo radno mjesto u malosubotičku srodnu tvrtku Haix. U Goričanu ostaje svega 20-tak radnika koji, navodno, čekaju otpremnine.

Oni koji su se odlučili na prelazak u novo poduzeće, kažu, mogli su birati žele li raditi u Maloj Subotici ili u Prelogu gdje se otvorio privremeni pogon u iznajmljenim prostorima bivšeg Betexa.

– U principu za nas se ništa ne mijenja, pojasnila nam je jedna od radnica. Prvih 6 mjeseci dobivat ćemo istu plaću kao i u Meiso-u a potom, kako se tko pokaže. I ne samo to, ponudili su nam i 3000 kuna potpore, odmah prvi tjedan jer, naravno, zbog blokade računa Meiso-a, plaće za rujan tko zna kad ćemo vidjeti.

Doduše, direktorica Snježana Dominić, prijavila je radnička potraživanja Agenciji za radnička potraživanja koja osigurava minimalac.

Kako bilo da bilo, iako imaju osigurani novi posao i nitko neće završiti na ulici, radnici kažu kako su ipak ljuti i ogorčeni jer su ostali sami bez riječi od svog vlasnika te da je još jedna međimurska firma “pala u tišini”.

 

 

 

Ostavi komentar