Promocija 150 studenata MEV-a: Naši studenti pokretači su gospodarstva!

Međimursko Veleučilište promoviralo je danas 150 nova stručna prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja te stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta.

Svjesni smo da je Međimursko veleučilište još uvijek među najmlađim u Hrvatskoj jer smo mi bili zadnje koje su osnovali 2008. godine. Uvjereni smo da će naš rad i nova postignuća omogućiti kontinuirano nastojanje da poboljšamo kvalitetu i broj studijskih programa, kao i podizanje kvalitete nastave i studiranja, društvene svijesti o važnosti stručnih studija bez kojih naše gospodarstvo nema napretka. Ovi naši prvostupnici stručnih studija su pokretači i motori našeg gospodarstva, pogotovo u krajevima iz kojih dolaze– kazala je u obraćanju dekanica MEV-a prof. dr. sc. Nevenka Breslauer.

Na svečanoj dodjeli nagrađeni su i najbolji studenti u generaciji: Mark Marčec, Suzana Culi, Marko Zadravec s preddiplomskog stručnog studija računarstva, Romana Pomper, Monika Kihas, Tomislav Čolig s predeiplomskog studija Menadžmenta sporta, Ana Igrec sa specijalističkog diplomskog stručnog studija menadžmenta turizma i sporta, Karla Posavec, Nikolina Kerovec, Mateo Podgorski, Karla Cerković i Ivana Smolak s preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj. Nagrade su dodijeljene i vrhunskim sportašima: Pauli Markati i Ivani Dragišić.

Ovo je moja prva pobjeda, a sad idemo dalje. Upisala sam ove godine diplomski studij u Zagrebu na Agronomskom fakultetu. Nadam se da ću nakon završetka studija uspjeti u Međimurju pronaći posao-kazala je Amalija Pfeifer iz Štrigove, koja je promovirana u prvostupnicu preddiplomskog stručnog studija Održivog razvoja.

Svečanoj dodjeli prisustvovali su: župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman, bivši i sadašnji članovi Upravnog vijeća MEV-a, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu prof. dr.sc. Ivan Samardžić, voditelj studentskog centra u Čakovcu Dražen Bujanić te fra Željko Železnjak župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu. 

 Program svečane sjednice vodili su: Mateja Gošćiej i Dejan Buvač. Svojim pjevanjem i sviranjem svečanost su uveličali: Slavko Vincek i Tonia Andrašek. U ime studenata predavačima je zahvalila studentica Romana Pomper

Ostavi komentar