PRELOG: Veliki iskorak da starost umjesto dosade bude puna života

zbor umirovljenika prelog
Zbor umirovljenika dobro se proveo tijekom provođenja projekta

Star, uvjetno rečeno, je svatko onoliko koliko se osjeća ili smatra starim, odnosno mladim, te samo starost ne mora biti kraj aktivnog života. Životno iskustvo, prevaljene godine itekako se mogu iskoristiti za još jedno plodno i interesantno razdoblje života, zvano zlatno doba ili zlatne godine. Najgore je biti opterećen životnim problemima, nedaćama i godinama, uvjeriti samog sebe kako si star i nemoćan, da više ništa nije za tebe niti da si sposoban nešto napraviti. Naročito je pogubno zatvoriti se kuću, izbjegavati bilo kakve susrete i razgovore. 

Obogatili preloški društveni i kulturni život

Naša sugovornica Antonija Krleža iz Preloga poručuje kako i oni stariji mogu pridonijeti ako, već ne gospodarskom i političkom prosperitetu sredine u kojoj žive, onda barem društvenom i kulturnom. Upravo je to i bio cilj projekta pod nazivom “Umjetnost i kultura 54+” koji se između ostalog dvije godine provodio i u Gradu Prelogu. Uz Grad u njega se uključilo Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije te tamošnja Knjižnica i čitaonica. Drugim riječima, kroz projekt se osmišljavalo kvalitetno provođenje slobodnog vremena osoba starijih od 54 godine kao i osoba s invaliditetom kroz organizirane kulturne i kreativne aktivnosti. Pjevački zbor umirovljenika bio je jedna od ciljanih skupina kojima su se ponudile pogodnosti projekta. Zbor okuplja pjevače od najmlađih 60-tak pa do najstarijih 80-tak godina.

– Mogu reći kako nam je bilo jako lijepo, rekla je za naše novine Antonija Krleža iz pjevačkog zbora. Svi smo se dobro proveli, zabavili, fotografirali i sve će nam ostati u doista lijepom sjećanju.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina, od 24. siječnja, koje možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.  

Ostavi komentar

Ostavi komentar