Proračun Općine Dekanovec usvojen usprkos protivljenju vijećnica Živog zida

Vijećnici Dekanovca većinskim glasovima usvojili proračun
Vijećnici Dekanovca većinskim glasovima usvojili proračun

Na 3. sjednici Vijeća Općine Dekanovec s većinskom brojem glasova usvojen je proračun za 2018. godinu u iznosu od 3.558.000 kuna. Proračun od 9 vijećnika, ipak nisu mogle podržati članice Živog zida na čelu sa Snježanom Sabolek uz obrazloženje kako nedostaje socijalna komponenta povezanosti među radnim tijelima.

Od ostalih 14. točaka dnevnog reda većinom glasova su sve potvrđene, a načelnik je najavio koje se sve kapitalne investicije mogu očekivati u 2018. godini. Dekanovec, kao najmanja općina u Hrvatskoj, pripada u one potpomognute, a novost je povećanje u iznosu od 300 tisuća kuna.

Načelnik Ivan Hajdarović
Načelnik Ivan Hajdarović

-Taj novac je dobro došao i uz pomoću njega će se dodatno ulagati u sakralne objekte, vrtiće i projekte. Prema indeksu razvijenosti spadamo u četvrtu skupinu koja nas svrstava u sredinu, poručio je načelnik Ivan Hajdarović.

SDP-ova vijećnica Katarina Kolarić istaknula je problem remećenja javnog reda i mira u noćnim satima na području Dekanovca, te rekla kako nigdje nije uvršteno vremensko definirano do kad smije biti buka na ulicama. Načelnik je jednostavno odgovorio kako je to regulirano novim zakonom na državnoj razini, te kako oni kao pojedinci nisu u mogućnosti donijeti tu odluku.

2017. godinu obilježila je izgradnja Prvomajske ulice i ceste odvojak ulice Florijana Andrašeca, te modernizacija javne rasvjete u LED rasvjetu u ukupnom iznosu od 741.000 kuna.

Uz navedene investicije za sljedeću godinu najviše pozornosti privlači rekonstrukcija stambeno poslovne zgrade Doma zdravlja, koja se već dugo planira kao i izgradnja vatrogasnog doma.

Načelnik je najavio ovogodišnje darivanje umirovljenika u iznosu od 200 kuna, samo u slučaju onih koji imaju primanja manja od 2000 kuna mjesečno. Takvi se mogu prijaviti na općinu na kojoj će primiti poklon bonove.

Ostavi komentar