Na Izvještajno-tematsku Konvenciju SDP GO Čakovec stigao i Davor Bernardić!

U srijedu je u zgradi Scheier u Čakovcu, održana Tematska konvencija čakovečke Gradske organizacije Socijaldemokratske partije. Tema su bili predstojeći lokalni izbori, a program stranke predstavili su predsjednik SDP-a Davor Bernardić te kandidati zastupnike u Europskom parlamentu dr.sc. Joško Klisović i Mladen Novak.

Na konvenciji su se okupili čakovečki članovi stranke, ali i predsjednici općinskih organizacija, jer su glavna tema bili predstojeći izbori za Europski parlament. SDP pred birače izlazi sa samostalnom listom, na kojima se nalaze dokazane i prepoznatljivi političari, a među njima je i kandidat iz Međimurja, predsjednik Županijske organizacije stranke Mladen Novak.

Godišnje okupljanje gradskih SDP-ovaca iskorišteno je i za osvrt na proteklih godinu dana u radu stranke. Kako je u svom Izvješću naglasio predsjednik Gradske organizacije SDP-a Čakovca Mario Medved, SDP je u Čakovcu najjača politička stranka, a preko 300 članova jamči da postoji široka kadrovska baza koja miže znanjem i stručnošću pridonijeti daljnjem jačanju stranke i uspješnom provođenju njenog programa. Članstvo stranke čini preko 40 posto žena, njihov udio iz godine u godinu raste, a mlađih od 30 godina u SDP-u Grada Čakovca ima 11 posto. Brojne aktivnosti koje su provođene u proteklih godinu dana, bile su usmjerene prema promoviranju gradskih i nacionalnih politika SDP-a, predlaganju modela rješenja problema koji postoje u gradu te obilježavanju praznika i važnijih obljetnica.

Izbori koji su pred nama, rekao je među ostalim Medved, vrlo su važni jer se za 11 odnosno 12 mjesta, ukoliko Velika Britanija izađe prije 26. svibnja natječe čak 363, odnosno 396 kandidata. Među njima je čak 11 Međimuraca, a građani će 26. svibnja birati između 33 istaknute liste. Glasove će dobiti samo one liste i pojedinci koji su svojim politikama i djelovanjem prepoznatljivi te koji će svoj program uspjeti predstaviti biračima: Upravo je tu snaga SDP-a, jer se među 12 imena nalaze ljudi koji su se dokazali u Europskom parlamentu, Hrvatskom Saboru, ali i cjelokupnom političkom djelovanju.

Joško Klisović, peti na listi za EU parlament rekao je da je vrijeme da Europsku uniju dovedemo u Hrvatsku. Razina prava koja ostvaruju građani Hrvatske mora biti ujednačena sa primjerice Njemačkom ili Danskom. Štoviše, svi građani Europske unije trebaju imati ista minimalna prava, počevši od minimalne plaće, mirovine, zdravstvene zaštite ili kvalitete proizvoda. SDP će se u sljedećem sazivu Europskog parlamenta boriti kako bi naši građani bili u potpunosti ravnopravni svima ostalim u Uniji. Ne govorimo tu o primjerice prosječnim plaćama, one ovise o snazi pojedine ekonomije, već o primanjima koja su dostatna za normalni i pristojni život. Takva minimalna plaća treba biti ujednačena na cijelom području Europske unije. Također, nije logično da banke koje posluju u svim zemljama EU imaju niže kamate u Austriji i Njemačkoj, a više u Hrvatskoj. I to treba ujednačiti te će i to biti u SDP-ovom fokusu u narednom razdoblju.

Deveti na listi SDP-a je Mladen Novak, predsjednik međimurske organizacije stranke. U svom je obraćanju istaknuo da će nakon što na prethodna dva izborna ciklusa za Europski parlament nismo imali kandidate iz Međimurja, sad ih imamo čak 11. SDP na izbore izlazi samostalno te su oni prilika da provjerimo svoj rejting kod birača, kako na hrvatskoj, tako i na lokalnoj razini. SDP je u Međimurju u proteklom razdoblju predvodio prepoznatljivu politiku te Novak ne sumnja da će SDP i na europskim izborima potvrditi svoju snagu. Pred birače izlazi s programom povećanja plaća, jer to je jedan od najvećih problema posebno izrađen u Međimurju. Samo većim primanjima može se zaustaviti odlazak mladih i sposobnih iz zemlje te svima omogućiti pristojan život u domovini.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je su Čakovec i Međimurje primjer sredina koje se razvijaju i napreduju vlastitim snagama. To je povezano i činjenicom da je ovdje SDP jak i prepoznatljiv te da svojim socijaldemokratskim politikama podiže kvalitetu života svih građana. „Došao sam dati podršku čakovečkom i međimurskom SDP-u, jer Čakovec je hrvatski i europski grad koji svojim primjerom pokazuje kako bi se trebalo raditi u svim našim mjestima.“, rekao je Bernardić te naglasio da SDP ne odustaje od povećanja minimalne plaće na 4.000,00 kuna, te da će na razini Unije insistirati da minimalna plaća bude jedinstvena u svim zemljama članicama. Isto se odnosi i na mirovine, ali i poljoprivrednike. Svi oni trebaju imati isti status u Hrvatskoj i u svim zemljama EU.

Bernardić je čestitao Biljani Borzan koja je upravo u srijedu uspjela izboriti da i građani europskog istoka imaju istu kvalitetu proizvoda kao i oni na zapadu. To je primjer kao se treba boriti za prava potrošača, ali i najbolji pokazatelj da SDP vodi interesa o hrvatskim građanima na konkretan i vidljiv način.

Čakovečki SDP-ovci u nastavku konvencije razgovarali su o načinu na koji pridobiti građane da zaokruže SDP-ovu listu i kandidate.

Izvor: GO SDP Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE