Kovač u Saboru: Djeca s posebnim potrebama u Čakovcu slušaju nastavu i jedu na hodniku

Stjepan Kovač Sabor
Stjepan Kovač u Saboru, Foto: Screenshot

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač 30. studenog je u Saboru oštro obratio kolegama zastupnicima prilikom iznošenja amandmana za izgradnju Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

– Razgovarao sam s ministricama Divjak i Murganić o projektu izgradnju Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i dobio sam obećanje da će u proračunu za 2019./2020. godinu uvrstiti taj projekt. Trenutno je takva situacija da nam djeca slušaju nastavu i užinaju na hodnicima, a s druge strane u ovom proračunu ide 1,4 milijarde kuna za zapošljavanja, da ne kažem uhljebljivanja. Žao mi je što ministrice danas nisu ovdje s nama i još jednom apeliram da pod svaku cijenu izdvoje sredstva za djecu s posebnim potrebama – poručio je Kovač.

Međutim, dio zastupnika nije pokazao niti minimum pristojnosti i glasno su razgovarali tijekom gradonačelnikovog istupa.

– Pričam o djeci s posebnim potrebama, žao mi je da za to nemate sluha niti minimum suosjećanja. Ne pričam o partizanima i ustašama, već o našoj djeci, pa vam valjda to nije zanimljivo. Ponovno apeliram na vladajuće i na uvrštavanje ovog strateški važnog projekta u proračun za 2019./2020. godinu – zaključio je Stjepan Kovač.

Nažalost, amandman nije usvojen, kao niti drugi amandmani vezani uz osiguravanje sredstava za dogradnju Osnovne škole Kuršanec i obnovu sportske dvorane Osnovne škole Ivanovec.

Istup Stjepana Kovača pogledajte na linku OVDJE.

Ostavi komentar