Čarobna atmosfera zagrebačkog Adventa na Zrinjevcu i Ledenog parka na Tomislavcu

Advent Zagreb

Ledeni park, nezaboravnim umjetničkim programom, službeno je otvorio svoja vrata za sve Zagrepčane i goste grada iz Hrvatske i inozemstva.

U subotu, 2. prosinca točno u 18 sati započeo je svečani program na samom klizalištu na Trgu kralja Tomislava, najvećem klizalištu na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Voditeljica Iva Šulentić uvela je sve u ledenu čaroliju. Ove su godine maštom i kazališnom čarolijom zagrebački Ledeni park pretvorili u željezničku prugu najglasovitijeg vlaka na svijetu, “kralja vlakova i vlaka kraljeva” – slavnog Orient Expressa. Klizački klub Medo i klub sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te njihova posebna gošća, olimpijka i naša najbolja umjetnička klizačica svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak putovali su tako poznatom rutom od Pariza kroz Veneciju, putovali su i kroz vrijeme te stigli do Zagreba kasnih 20-tih i ranih 30-tih godina 20. stoljeća. Upravo se tada Zagreb, zahvaljujući ovoj luksuznoj željezničkoj liniji, ucrtao na kartu Europe kao neizostavna kulturna i društvena metropola poznata po bogatom društvenom životu i dekadentnim zabavama. Ova nezaboravna predstava na ledu nastala je pod redateljskom palicom Anje Maksić Japundžić, raskošne kostime potpisla je Dženisa Pecotić, a scenografiju o kojoj će se još dugo pričati, Miljenko Sekulić.

Po završetku svečanog programa na ledu uz vatromet, ministar turizma Gari Cappelli i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Martina Bienenfeld, obratili su se svima okupljenima s nekoliko riječi te prerezali vrpcu, što je i službeno označilo otvorenje Ledenog parka.

Nakon toga, led je bio otvoren za javnost, spreman za sve one koji su poželjeli napraviti nekoliko krugova po legendarnoj ruti Orient Expressa, a od 20 sati, za savršenu glazbenu kulisu i još ljepšu atmosferu, pobrinuo se bend Soul Stash Christmas.

Ledeni park bit će otvoren sve do 7. siječnja 2018. godine. Sve informacije o terminima klizanja, cijenama ulaznica, školi klizanja, suradnjama, ali i svakodnevnom glazbenom programu od 19 sati te svemu onome što nude brojne ugostiteljske kućice, možete pronaći na službenim stranicama Ledenog parka – www.ledenipark.hr

Radno vrijeme Ledenog parka je svakim danom od 10 do 23 sata, a kućice će petkom i subotom raditi sve do jedan sat iza ponoći.

Nešto kasnije, iza 19 sati, svi su požurili na, kako mu mnogi laskaju, najljepši park Zagreba – Zrinjevac.

Deseci bijelih suvenirskih i ugostiteljskih kućica, elegantno blagdansko uređenje, dekoracije od kojih zastaje dah i nastup Christmas banda uveličali su zaista bajkovitu atmosferu. Tisuće znatiželjnih lica svih generacija nestrpljivo je čekalo paljenje jednako toliko bijelih lampica na zrinjevačkim stoljetnim platanama. Uz odbrojavanje, točno u 19 sati i 50 minuta, uz mnogo smijeha, uzvika sreće i pljesak, Zrinjevac je zasjao u punom sjaju!

Čast da zapale lampice pripala je gradonačelniku, gospodinu Milanu Bandiću i direktorici Turističke zajednice Grada Zagreba Martini Bienenfeld.

Advent na Zrinjevcu, tradicionalnim paljenjem lampica, službeno je započeo.
Nakon tog trenutka, centralnom pozornicom u paviljonu, zavladao je proslavljeni gitarist, kompozitor i aranžer Ante Gelo kojemu su se na pozornici pridružili glazbenici Ivana Rushaidat i Kristian Beluhan s bendom Štalica.

Centralna pozornica u paviljonu na Zrinjevcu do 7. prosinca 2018. godine ugostit će svakodnevno čak dva benda, a ni program za djecu, na već dobro poznatoj dječjoj pozornici, neće nimalo zaostati. Održavat će se svakoga dana, osim ponedjeljkom, a posebna novost ove godine je suradnja s Udrugom Čarobna farma koja će organizirati radionice izrade tradicionalnih hrvatskih igračaka koje će najmlađi moći ponijeti kući kao uspomenu.

Informacije o svakodnevnom programu, bit će dostupan na društvenim mrežama Adventa na Zrinjevcu.

Radno vrijeme Adventa na Zrinjevcu je radnim danom od 12 do 23 sata, osim petkom kad je otvoren do sat vremena iza ponoći. Subotom svoja vrata otvara u 10 sati, pa sve do sat vremena iz ponoći, dok je nedjeljno radno vrijeme od 10 do 23 sata.

Foto: Matija Vuri

Ostavi komentar