Hoće li Zoranu Vidoviću uspjeti Kovača i Posavca privoliti na veću suradnju

primopredaja vlasti
Lokalni izbori u Međimurjeu prošli su bez ijedne primjedbe

Milko Sambolek, predsjednik Županijskog  izbornog povjerenstva Međimurske županije predao je u utorak, Matiji Posavcu međimurskom županu i njegovim zamjenicima Sandri Herman i Josipu Grivecu  službene rezultate izbora, nakon čega je otpočeo njihov prvi službeni radni dan.

Na primopredaji vlasti bio je i dosadašnji zamjenik župana Zoran Vidović (HSS), koji se ponovno vratio na mjesto zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca, dužnost koju je obnašao prije nego što je bio zamjenik župana. HSS je očito nezaobilazni čimbenik županijske, ali i gradske vlasti u Čakovcu.

Milko Sambolek, predajući županu izborne rezultate, kazao je da se smatralo da će ovi izbori proteći u sjeni nacionalne političke razine, međutim mogu sa zadovoljstvom primjetiti da su izborni sudionici u našoj županiji ostali privrženi svakodnevnim konkretnim lokalnim temama i problemima, onima za koje su teme i problemi malog običnog čovjeka. Na taj način se i time ponovno iskazala visoke demokratske kulture na ovim prostorima.  Stoga zahvaljujem vama i svim ostalim izbornim sudionicima na  fer i korektnoj političkoj utakmici.Konstatiram da na izbore nije bilo nikakvih prigovora, kazao je Sambolek.

Ova lista koju sam predvodio u kandidaturi za župana osvojila je 11.610 glasova više, nego kada sam bio kandidat za župana prije 4 godine, kazao je Matija Posavec. Jednako tako lista za županijsku Skupštinu koji su činili HNS- HSLS i Reformisti je što je više za 5077 glasova nego prije četiri godine kada je u koaliciji s HNS-om tada nije bilo Reformista, ali je bio HSS, dakle koalicija u modificiranoj verziji.

To govori da je povjerenje opravdano kroz protekle 4 godine mandata i to sa 37 posto za Županijsku skupštinu i sa 59 posto za župana da dobro radimo. Ali i građani su točno znali kad su odlučivali koju stranku, odnosno listu za župana,što žele odabrati, što govori o visokoj političkoj svijesti.

Zahvaljujem svim protukandidatima na fer kampanji i gospodinu Novaku, Horvatu i Bunjcu, zahvaljujem i svim predstavnicima političkih stranaka kao i županijskom izbornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu.

Budući da će na Županiji doći do kontinuiteta u izvršnoj vlasti, zanimljivija je situacija u Skupštini, tko će s kime.

Budući da je Zoran Vidović (HSS), dosadašnji zamjenik župana pozvan na primopredaju vlasti, zanimalo nas je hoće li dati potporu HNS-ovoj koaliciji u Skupštini.

Zoran Vidović (HSS) na izravni upit Međimurskih novina takvu mogućnost nije odbio, ali je kazao da će odluku o tome donijeti najviša županijska tijela predsjedništvo i Županijski odbor HSS-a.

Osim toga istaknuo je želju za boljom suradnjom između Grada Čakovca i Međimurske županije na jačanju gospodarske suradnje i poljoprivrede. Interes je i Grada Čakovca i Županije dići tu suradnju na viši nivo, kazao je Zoran Vidović, predsjednik županijskog HSS-a i zamjenik gradonačelnika Čakovca.

Ostavi komentar