Policija otkrila lopova iz Selnice koji je opljačkao alatnicu u Prekopi

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 33-godišnjak s područja općine Selnica, počinio kazneno djelo teške krađe, izvijestila je PU međimurska. 

Naime, sumnja se da je krajem travnja ove godine u Prekopi, na terasi kuće pronašao sakrivene ključeve i potom otključao vrata alatnice iz koje je ukrao dvije motorne pile, električnu pilu, tri električne brusilice, motorni trimer, dvije plinske boce, aparat za zavarivanje, usisavač, dvije električne bušilice te ručnu dizalicu. Ujedno, pronađenim ključevima osumnjičeni je otključao vrata terase obiteljske kuće te ušao u njenu unutrašnjost, odakle je ukrao električne klavijature.

Materijalna šteta prema izjavi 66-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

I ovaj slučaj teške krađe je dobar povod da ponovno upozorimo građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve kradljivaca.

Jedna od najlošijih navika naših žitelja je sakrivanje ključeva kuće, stana ili drugih prostorija na raznim lokacijama, npr. ispod otirača, tegli za cvijeće, kao i na drugim ne baš skrovitim mjestima. Lopovi tako „sakrivene“ ključeve mogu vrlo lako pronaći te ih potom iskoristiti za nesmetani ulazak u vaš dom. Izbjegavanjem takvih navika uvelike će te smanjiti mogućnost da postanete žrtva kaznenog djela.

Više pojedinosti o samozaštitnim mjerama možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Ostavi komentar