Podjela plaketa pčelarima za najbolje medove u Međimurju

Podjelom plaketa za najbolje medove na ovogodišnjem ocjenjivanju, međimurski pčelari mogu staviti točku na “i” na 2023. godinu.

Naši pčelari ni 2023. godinu neće pamtiti baš po dobru. Svašta im se izdogađalo, od trovanja, obilnie kiše koja je desetkovala pašu pa na dalje. Unatoč tome, stisli su zube i napravili sve što je u njihov moći kako bi pomogli svojim pčelama u stvaranju meda visoke kvalitete.

A da su uspjeli u tome, potvrđuju i priznanja na ovogodišnjem županijskom ocjenjivanju meda među kojima je bilo 15 zlata, 28 srebra te 14 bronci.

Od 15 zlata, čak je 13 osvojio bagremov med te po jedno zlato med uljane repice i cvjetni med.

Najbolji med proizvelo je Pčelarstvo Heđa iz Slakovca čiji je bagremov med od mogućih 20 bodova osvojio 19,56 bodova.

Zlato za bagremov med osvojili su još: Mladen Vinko iz Murskog Središća, Robert Zorković iz Nedelišća, Pčelarstvo Trupković iz Novog Sela Rok čiji je i cvjetni med osvojio zlato, Pčelarstvo Kanan iz Šenkovca, Darinka Horvat iz Stanetinca, Jadranka Ferenček iz Čakovca, Obiteljsko pčelarstvo Trstenjak iz Mačkovca koje je zlato osvojilo i za cvjetni med, Goran Novak iz Male Subotice, Dragutin Pintarić iz Pretetinca, Pero Kos iz Nedelišća i Krešimir Stjepan Črnila iz Jurketinca.

U Čakovcu su im danas podijeljene i zaslužene plakete.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE