Pjeva Mozarta, govori japanski, a vezu s Marcom okrunio brakom

Početkom srpnja imat ćete jedinstvenu priliku uživati u opernim arijama baritona Miljenka Turka i njegovih kolega iz Operne kuće u Kölnu u prekrasnom ambijentu Zmajevog vrta obitelji Valkaj u Železnoj Gori 

Prve korake u svijet glazbe Miljenko Turk učinio je u rodnom Čakovcu, a talent mu je prepoznat još u ranoj dobi. Nakon studija u Grazu i Kölnu, Köln ga je osvojio i postao njegov drugi dom. Tamo je započeo sjajnu karijeru u Kölnskoj operi, gdje i danas svojim glasom očarava publiku.

Turkov repertoar bogat je ulogama u klasičnim operama, od Mozarta i Verdija do Wagnera i Rihma. Nastupao je na najprestižnijim svjetskim scenama, od Salzburga i Bayreutha do Pariza i New Yorka. Surađivao je s dirigentima i redateljima poput Gergieva, Bouleza i Rihma, a osvojio je i srca publike diljem Azije.

No, Turk nije samo izvanredan pjevač, već i strastven pedagog i mentor. Svoje znanje i iskustvo prenosi na mlade naraštaje pjevača, a uključen je i u projekte koji glazbu približavaju djeci i mladima. Potrebno je istaknuti i da je 2022. godine Turk bio imenovan Kammersängerom grada Kölna u znak priznanja i počasti za njegova pjevačka i glumačka postignuća te zasluge u Kölnskoj operi. 

U intervjuu tjedna s Turkom otkrit ćemo čovjeka iza umjetnika, saznat ćemo o njegovim inspiracijama, o izazovima i ljepotama opernog svijeta te o tome što ga motivira da i dalje daje sve od sebe.

Cijeli intervju donosimo u Međimurskim novinama koje su u prodaji od petka, 14. lipnja. 

Foto: Teresa Rothwangl, Paul Leclaire, Matthias Jung i Sanja Heric

Opera Köln dolazi u Železnu Goru: Dođite na koncert À la Turk u Zmajev vrt!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE