Ovaj vikend Ljeto ribe uz Dravu 2019. 

Ljeto-ribe-uz-Dravu-Sveta-Marija3
Riblja fešta uz Dravu

U sklopu programa Dani Općine Sveta Marija tijekom ovog vikenda, 3. i 4. kolovoza na prostoru ribičkog doma Klena u održat će se sportska, kulturno-tradicijska i eno-gastronomska manifestacija Ljeto ribe uz Dravu.

Sve započinje u subotu u podne ekipnim natjecanjem ribiča 24. Kup prijateljstva. U 14 sati kreću i ribolovne igre i gađanje zračnom puškom. U ribolovnim igrama ribiči spineri (blinkeraši) mogu provjeriti svoje znanje i sposobnost na Casting metama Arenberg i Skič. Ranojutarnja nedjelja rezervirana je za 28. pojedinačno natjecanje ribiča Velika nagrada Svete Marije, a u 10 sati nastavljaju se ribolovne igre i gađanje zračnom puškom. 

U 10 sati predviđen je i start utrke trkača 4. Sveta Marija trkački kros u kojoj će sudjelovati juniorske, seniorske i veteranske kategorije trkača.

Od 12 sati u kulturno-tradicijskom dijelu svoje slike izlagat će svetomarski slikari Franjo Medarof i Ivan Varga. Društvo žena Amalija Kranjec izlagat će ručne radove članica, dok će svetomarske čipkarice izložiti dio bogate etno zbirke KUD-a Ivan Mustač Kantor. 

Uz ponudu raznih vrsta pečenih slatkovodnih riba, posjetitelji će moći probati i kiržnički fiš paprikaš kojeg će pripremati članovi ŠRK Smuđ iz Križnice kod Pitomače. Ova dva ribička društva njeguju suradnju i prijateljstvo koje se odlično odvija. Fiš paprikaš besplatno će se dijeliti svim gostima oko 16 sati. 

 

Ostavi komentar