Sve u cilju prevencije, pa makar i kartonskim policajcima

policija
Ilustracija

U posljednje vrijeme na cesti između Čakovca i Štefanca, sve se češće može vidjeti policijski kombi koji “nadzire” brzinu vožnje. Istina, to je dionica na kojoj vozači vole pritisnuti papučicu gasa i potjerati svoje vozilo do stotke pa i preko nje iako je dozvoljena brzina 80 km/h. Policijski kombi, trebao bi, kažu u Policiji automatski natjerati vozače na smanjenje brzine pa makar on bio prazan, bez njihovih djelatnika kojih ionako nema dovoljno. Kako pak bi stvorili dojam da je prometni policajac ipak u vozilo, stavljene su kartonske slike koje su inače bile u upotrebi prije 15-tak godina.

– Sve je to u svrhu preventive, rekao nam je Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske. Nemamo toliko djelatnika kojima bi se “pokrile” sve ceste na kojima se ne poštuje propisana brzina koja je uz alkohol, glavni uzrok prometnih nesreća sa najtežim posljedicama.

Doduše, danas u kombiju možda i jesu lažni, kartonski policajci, no nikad se ne zna kad će u njemu osvanuti i pravi. Stoga oprez!

Ostavi komentar