OPTUŽNICA ZA RAZBOJNIŠTVO U ČAKOVCU: Evo kako su 59. godišnjak i 44. godišnjakinja “opelješili” automat klub

Foto: Ilustracija Slavko Midžor/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo je 25. srpnja pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1960. i 1975.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

– Okrivljenike se tereti da su 2. svibnja 2019. oko 5:45 u automat klubu u Čakovcu, djelujući zajednički temeljem prethodnog dogovora, a u cilju da se domognu većeg iznosa novca, 44-godišnja zaposlenica kluba nakon ulaska čistačice držala vrata otvorenima i tako omogućila ulazak 59-godišnjaku odnosno da utrči u klub maskiran crnom tkaninom na licu i kapuljačom preko glave. Tereti ga se da je držeći pištolj u ruci uperio ga prema čistačici i odgurao ju prema blagajni, dok je 44-godišnjakinja pritom glumila iznenađenje i ustrašenost, pa je 59-godišnjak uzeo sa stola novac u iznosu većem od 60.000 kuna, koji je 44-godišnjakinja prethodno izvadila iz aparata za igre na sreću i pripremila za odnošenje. Okrivljenike se tereti da su potom međusobno podijelili oduzeti novac, objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Podsjetimo riječ je o razbojništvu koje se dogodilo u automat klubu koji se nalazi u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar