Održan radni posjet župana Općine Dornava sa suradnicima u Donjoj Dubravi

U petak, 26. svibnja, župan Općine Dornava sa svojim suradnicima posjetio je Donju Dubravu s ciljem razvoja eko-turizma u prekograničnom području između Slovenije i Hrvatske.

Posjet je bio usmjeren prema razvoju projekta Interreg programa Slovenija – Hrvatska 2021. – 2027., koji se temelji na zaštiti čuvanih sorti Dubravskog i Ptujskog crvenog luka.

Glavni cilj projekta je očuvanje i promoviranje izvornosti čuvanih sorti luka u prekograničnom području te stvaranje visokokvalitetnih lokalnih proizvoda temeljenih na tim sortama. Osim toga, projektnim aktivnostima planira se diversifikacija turističke ponude te unaprjeđenje zelenog turizma, doprinoseći tako bioraznolikosti i održivom razvoju.

U sklopu projekta, planira se uspostava pokaznog polja s čuvanim sortama Dubravskog crvenog luka i Ptujskog crvenog luka, otvaranje edukacijsko-prezentacijskog centra u Općini Donja Dubrava te povezivanje s Čušekovom domačijom u Općini Dornava.

Također su planirane informativne i edukativne radionice, izrada edukativno-informativno-promotivnog video materijala, izrada priručnika za poticanje uzgoja čuvanih sorti te njihovo korištenje u svrhu razvoja eko-turizma i mnoge druge aktivnosti.

Tijekom radnog posjeta, održano je predstavljanje Općine Donja Dubrava i Općine Dornava, obilazak lokalnih znamenitosti, posjet dječjem vrtiću “Klinčec” i Osnovnoj školi Donja Dubrava, te plovidba brodom do ušća rijeka Mure i Drave.

Ovaj radni posjet predstavlja važan korak u ostvarenju ciljeva projekta te ojačava suradnju između Općine Donja Dubrava i Općine Dornava. Očekuje se da će razvoj eko-turizma i promocija čuvanih sorti luka pridonijeti turističkom potencijalu prekograničnog područja i donijeti brojne koristi lokalnoj zajednici.

 

Izvor i foto: Donjadubrava.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE