Miris pečenih amura, šarana, divera i srdela mamio je poslijepodne u Kotoribu

Kotoriba je danas sva u ribu. Peku se amuri, šarani, diveri, sredele, a opojni mirisi šire se nadaleko.

Kotoripske udruge danas su doista dale sve od sebe. Kilogrami i kilogrami ribe pekli su se i kuhali u šumarku pored škole. Pohana riba i fiš, pečene srdele, grah i krumpir salata, a o ostalim salatama da se i ne govori, namamili su kako Kotoripčane tako i posjetitelje iz obližnjih naselja ali i susjedne Mađarske.

Ne treba pričati kako su se prsti lizali nakon pojedene porcije koje su doista bile obilne i prefine. Nitko nikome nije ništa brojao niti računao već su svi bili opušteni, dobre volje, a na kraju i siti.

Nakon današnje Ribijade, program Dana šibe i ribe nastavlja se i sutra kada se mogu probati čuveni kotoripski vanjkovci te šaran na rašljama.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE