Od radionica do triatlona: pročitajte što se događa u Prelogu i okolici ovog tjedna

I ovoga ljeta Knjižnica i Muzej Grada Preloga organiziraju ljetne radionice za djecu u dobi od 6 do 12 godina od 12. do 19. kolovoza. Broj polaznika je strogo ograničen na 15 te se prijave odvijaju online i telefonski. Predavač Dario Šincek, inače učitelj informatike održat će radionicu izrade stop-motion videa. Stop Motion je tehnika izrada video uradaka gdje se ručno upravlja objektima i fotografira ih se u više kratkih sekvenci. Spajanjem tih fotografija u video, stječe se dojam kao da se objekti pomiču prostorom.

Društvo Naša djeca Prelog organizira ljetne radionice za djecu, u dobi od 6
do 12 godina. Broj polaznika je strogo ograničen na 15 te se prijave odvijaju online.
Radionice se održavaju na terasi Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, na adresi Glavna
33, Prelog. Naknadni dolasci i prijave nakon popunjenja kapaciteta neće se prihvatiti.
Obrazac za prijavu će biti dostupan do popunjenja kapaciteta.

Muzej Croata insulanus Grada Preloga nastavlja ciklus predstavljanja preloškog
likovnog kruga okupljenog oko Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog, putem
virtualnih izložbi članova Udruge. Do 15. kolovoza predstavljena je virtualna izložba Zvonimira Dolenca. Na slikama često koristi šljunak, kako bi načinio specifičnu teksturu. Ideja o uporabi spreja dolazi sa grafita, ulične umjetnosti koju seli na staklo.

Grupna izložba Četiri + jedan autora Ivane Mrčele, Ana-Marije Kralj, Kristine
Pongrac, Nede Madjar i Matije Bajca predstavlja preloškoj publici likovnu produkciju
nekih međimurskih autora mlađe generacije. Izložba autore ne okuplja tematski već
javnosti daje uvid u raznolikost njihovih interesa od komentara i doživljaja svakodnevice. Izložba je realizirana u suradnji sa Centrom za kulturu Čakovec.
Otvorena je za sve posjetitelje do 31. kolovoza.

Od 13. do 16. kolovoza u Draškovcu će se održati manifestacija Rokovo u Međimurju.
Svakoga dana služit će se sveta misa od 20 sati uz molitvu krunice i litanije sv. Roka. Na Rokovo, u nedjelju 16. kolovoza, jutarnja misa biti će u 7:30, sveta misa uz poseban blagoslov bolesnika služit će se u 9 sati. U 10:40 kreće svečana zavjetna procesija vjernika iz cijelog Međimurja s kipom sv. Roka. Otkrit će se i bista prečasnom Stjepanu Slavičeku. U popodnevnim satima, s početkom u 14 sati, održat će se Draškovski sejem, uz izložbu cvijeća i suvenira, a poziv će se trubom uputiti i na Šaljivo shajanje pred cirkvom. Misna slavlja završit će večernjom misom, s početkom u 17 sati.

Mještani Čehovca proslavit će svoje mjesno proštenje u nedjelju 16. kolovoza. Centralno misno slavlje služit će se na otvorenom, na prostoru ispred kapele sv. Roka, od 11 sati.

Udruga Sportikus Prelog organizira 10. Divlji triatlon 16. kolovoza na šoderici pokraj Cirkovljana u 9:30. Utrka je namjenjena prvenstveno rekreativcima i onima koji se žele prvi put okušati u triatlonu, ali i iskusnim triatloncima.

 

Ostavi komentar