Obilježena 28. obljetnica pada karaule JNA kraj graničnog prijelaza Goričan

Pad karaule JNA obilježen je u subotu 21. rujna na starom graničnom prijelazu Goričan

28. obljetnica oslobođenja karaule JNA, svečano se obilježila u subotu 21. rujna 2019. godine na starom graničnom prijelazu Hrvatske i Mađarske na prostoru nekadašnje karaule JNA Marko Kovač.

Podsjetimo, Međimurje je bilo prvo u potpunosti oslobođeno hrvatsko područje s karaulama JNA u Goričanu, Donjoj Dubravi i Kotoribi te tadašnjom kasarnom jugovojske u Čakovcu.

Svečanom obilježavanju prisustvovali su predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić, župnik Josip Drvoderić, predsjednik Kluba 54. SPB Goričan Mladen Magdalenić, predsjednik UDVDR Goričan Miroslav Žvorc, predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec Pavo Jazvić, predsjednik kriznog stožera tadašnje MZ Goričan Josip Vadlja te mještani Goričana.

Predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić pozdravio je sve nazočne a posebno članove kriznog stožera iz tog vremena, sudionike oslobođenja karaule te braniteljske udruge te im u ime Općine zahvalio na dolasku. Istaknuo je da je Vlada RH darovala karaulu Općini Goričan te da će ista biti preuređena u turističke svrhe da se na taj način spriječi daljnje propadanje ovoga vojnoga objekta.

Nakon govora Ribarića, predsjednik kriznog stožera iz tog doba Josip Vadlja prisjetio se tih vremena, a župnik Josip Drvoderić pomolio se za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Nakon svečanog dijela, za sve prisutne priređen je kratak domjenak, objavila je Općina Goričan.

Ostavi komentar