NOVO SELO ROK: DORH naložio obdukciju i vještačenje alkoholiziranosti sudionika nesreće

Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske i prometno-tehničkim vještakom, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatski državljanin (1976.) počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestio je DORH.

> FOTO: Na ulazu u Novo Selo Rok smrtno stradao motociklist I. M. iz Svetog Križa
> NOVI DETALJI Vozač kombija s 1,47 promila uzrokovao nesreću u kojoj je poginuo Ivan Međimurec
> PRIJATELJI se emotivnim porukama opraštaju od Ivana Međimurca

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićeni 44-godišnjak 2. travnja 2020. oko 16:10 u Novom Selu Rok, upravljajući kombi vozilom pod utjecajem alkohola i bez važeće vozačke dozvole, poduzeo skretanje ulijevo na sporednu cestu te time oduzeo prednost prolaska i prepriječio put motociklu kojim je iz suprotnog smjera naišao 32-godišnjak, te je došlo do udara motocikla u stražnji dio kombi-vozila. Motociklist je nakon udara odbačen u metalni stup prometnog znaka i pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo.

Radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće, državno odvjetništvo je izdalo naloge za obdukciju, vještačenje alkoholiziranosti sudionika nesreće i provođenje daljnjih izvida. Za vozača teretnog vozila predložit će se određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar