Novi detalji: 35-godišnjak koji je prijetio bivšoj djevojci ubojstvom uhićen na graničnom prijelazu!

Ilustracija

Kako doznajemo, uoči Uskrsnih blagdana dogodilo se uhićenje 35-godišnjaka iz Donjeg Hrašćana na jednom od naših graničnih prijelaza nakon što je dolazio kući iz Njemačke u kojoj je privremeno boravio.

Naša policija tražila ga je zbog prijetnji ubojstvom svojoj godinu dana starijoj bivšoj partnerici i njezinom ocu iz Palinovca.

Nakon uskrsnih blagdana u utorak se povodom ovog slučaja oglasio i DORH.

– Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1983. godište) zbog osnovane sumnje da je počinio pet kaznenih djela prijetnje.

U DORH-u navode da postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak od 11. do 13. travnja 2019. u više navrata mobitelom slao sms poruke svojoj bivšoj djevojci u kojima joj je prijetio da će ju ustrijeliti pištoljem u centru Čakovca i da ga u tome neće spriječiti niti milijun policajaca te joj slao fotografije pištolja i rupe od metka. Isto tako, osnovano se sumnja i da je 36-godišnjak u više navrata mobitelom nazvao oca svoje bivše djevojke i prijetio mu da će u centru Čakovca ubiti njega, njegovu kćer i još dvije osobe.

Kako neslužbeno saznajemo, 35-godišnjak iz Donjeg Hrašćana, koji privremeno radi u inozemstvu, bivšoj je djevojci iz Palinovca prijetio i preko društvenih mreža, no nakon što se podigla bura oko cijelog slučaja te je poruke obrisao.

Iz svojih izvora uspjeli smo doći do jedne poruke, dio u nastavku citiramo: “Ne bježim i ne skrivam se, doći ću kući svojoj mami i tati. Ali ovim putem, nemam snage, puknuo sam do kraja, branit ću se sam, vjerujete, kako se kaže, tko živ, tko mrtav”.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 36-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Ovaj slučaj upozorenje je svima onima koji objavljuju slične statuse na društvenim mrežama, odnosno šalju neprikladne SMS-poruke, da se s takvim stvarima ne smije “igrati”, jer sve može završiti ozbiljnom policijskim istragom i kaznenim prijavama.

Ostavi komentar