NIKOLA SEDMAK: Vladine mjere za spas došle su dva tjedna prekasno!

otvorenje_elegant-lapsina (8)
Frizerski saloni ponovno rade

Strah za vlastitu egzistenciju na svojoj je koži zbog epodemije koronavirusa osjetio i Nikola Sedmak iz Lapšine. Vlasnik je dvije firme koje su dosad dobro poslovale.

Svoju ušteđevinu uložio je u frizerski salon koji je bio otvoren prošle godine. Posjeduje i drugu firmu koja se bavi turizmom. Za sad nitko u tim dvijema firmama nije dobio otkaz, a salon će nastaviti s radom čim to odobri Nacionalni stožer. ( Napomena: U našem tiskanom izdanju pisalo je da će radnici dobiti otkaz, no to se promijenilo pošto je umeđuvremenu vlada donijela novi paket mjera pa tako nitko nije bio otpušten.)

– Tražeći rješenje odlučio sam za vladine mjere jer nude više nego da radnici završe na burzi rada, no to je manje od plaće. Nažalost, trenutno nitko nema mogućnost biranja. Mjere za spas radnih mjesta došle su dva tjedna prekasno pa je puno tvrtki zatvorilo svoja vrata i nepovratno izgubilo radnik. Kao što sam rekao nije to puno za radnika, ali je više nego da dobije otkaz, kazao nam je Sedmak iz Lapšine.

Za svoje firme koristi vladine mjere i potporu od 4000 kuna. Kaže da nije skroz zadovoljan, ali i to je puno bolje nego prvi paket mjera.

– Poručujem svima koji šišaju na crno da je naša županija mala i zna se tko radi u vrijeme zabrane. Ti koji sada šišaju, radili su i prije na crno, zaključio je Sedmak.

Nikola Sedmak (desno)

Cijeli članak na temu Što ako ostanemo bez posla pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar