Nikola Grahovac na pričuvnom popisu rukometne reprezentacije

Prvi put nakon ljeta u Zagrebu se okupila hrvatska muška seniorska reprezentacija. Nakon kraćeg druženja s medijima i testiranja, reprezentacija je otputovala u Poreč gdje će boraviti i trenirati sljedećih sedam dana. U sklopu tih priprema, koje su zapravo početak slaganja reprezentacije i igre za Europsko prvenstvo sljedeće godine u  Slovačkoj i Mađarskoj, odigrati će se i prijateljski susret protiv Slovenije, 6. studenog u 18.00 sati u Novigradu/Cittanovi. Susret će izravno prenositi Hrvatska televizija na svom Drugom programu.

Od 19 pozvanih igrača izborniku Hrvoju Horvatu odazvalo se njih 18. Jedini koji su se morali zahvaliti na pozivu su Luka Cindrić koji se još nije do kraja oporavio od ozljede ramena koju je zadobio sredinom rujna u Ligi prvaka, odnosno Fran Mileta koji se teško ozlijedio na utakmici Europske lige. Umjesto njega pozvan je Vlado Matanović.

Na pričuvnom popisu nalazi se Nikola Grahovac, igrač RK PPD Zagreb.

Nikola je rođen u Čakovcu, a u Čehovcu je živio do svoje sedme godine. Kada je trebao krenuti u prvi razred, njegova obitelj seli se u rodno mjesto njegova oca (Plaški – Lika). Tamo je Nikola pohađao osnovnu školu. Nakon završenog osmog razreda uspisuje Gimnaziju Bernardina Frankopana u Ogulinu koje je pohađao dvije godine, da bi preseljenjem u Zagreb školovanje nastavio u XII. gimnaziji. zbog rukometnih obaveza, fakultet nije upisao. Rukometom se počeo baviti dosta kasno, u 13. godini života, a nakon devet godina karijere već je postao hrvatski reprezentativac.

Ostavi komentar