Nikola Bistrović i Emil Baliga s Hrvatskom osvojili četvrto mjesto na Euru

Hrvatska je porazom završila natjecanje na Europskom prvenstvu Divizije B. U utakmici za treće mjesto bolja je bila Latvija rezultatom 72:49.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu, nakon prvih 10 minuta imalu su i prednost od 3 koša (16:19), no u drugoj četvrtini Latvija serijom 16:5 stvara prvu značajniju prednost. Do poluvremena Hrvatska još drži korak sa Latvijcima – na odmor se otišlo sa zaostatkom od 4 poena (32:28).

U trećoj četvrtini Latvija je održavala prednost od 5-6 poena, no mini-serijom 5:0 odlaze na prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (51:41).

Latvijci su utakmicu prelomili na početku zadnje četvrtine, rade seriju 13:4 te pet i pol minuta prije kraja odlaze na nedostižnih prednost od 19 koševa koju su s lakoćom održali do kraja.

Dio ove prekrasne priče su međimurski sportaši Nikola Bistrović i Emil Baliga.

Nikola Bistrović ima 31 godinu, a dolazi iz Pleškovca. Trenira rukomet i košarku (KKI Varaždin), a ujedno je hrvatski reprezentativac u oba sporta. Sportom se počeo baviti prije četiri godine, a prvi sport bila mu je košarka. Uz treniranje, ponekad se zna baviti i prezentacijom sportova u kolicima.

Emil Baliga također trenira i rukomet u kolicima, a nedavno se priključio reprezentaciji, gdje su osvojili prvo mjesto na turniru nacija. Uz košarku i rukomet, rekreativno se bavi ronjenjem s bocom. Prije nesreće kao klinac je trenirao stolni tenis, a zatim streljaštvo sve do nesreće, tako da se konstantno bavi nekim sportom.

Ostavi komentar