Networking dizajnera mobilnih aplikacija u TICM-u radi umrežavanja programera i dizajnera

Dizajn aplikacija
Ilustracija: Dizajn aplikacija

U petak, 19. lipnja  s početkom u 17 sati, u informatičkoj učionici TICM-a održat će se 25. meetup < MeCoDe/ > grupe, a tema susreta je Dizajn mobilne aplikacije u 90 minuta, priopćili su iz TICM-a. U nastavku donosimo kako je su to zamislili.

Sofisticirani alati za dizajn, kolaboraciju i komunikaciju dizajnera i developera u jednom, danas omogućuju brz i efektni proces dizajna s konkretnim rezultatima u vrlo kratkom vremenu. Cilj meetup-a je izraditi jednostavan ali efektni dizajn mobilne aplikacije za planiranje troškova, kreirati prototip i pripremiti dizajn za “developers hand-off” odnosno omogućiti razvojnim timovima preuzimanje datoteka te razumijevanje logike dizajna aplikacije.
U procesu dizajna, sudionici meetup-a koristiti će se Human Interface Guideline , Apple-ov vizualni jezik za izradu standardiziranog i konzistentnog dizajna te Figma, alat za kreiranje dizajna.

Voditelji meetup-a bit će Goran Levačić i Nikola Brežnjak, iskusni developeri s dugogodišnjim iskustvom u razvoju softvera i u području grafičkog, digitalnog i web dizajna iz poduzeća Teltech Systems.

Cilj Meetup grupe Me<CoDe/> Međimurje je umrežavanje programera i dizajnera kako bi formirali poslovne odnose i prepoznali poslovne mogućnosti, razmjenjivali informacije te tražili potencijalne partnere za pothvate.
Sudjelovanje na meetup-u je besplatno, a više informacija o susretu i načinu prijave možete pronaći na službenoj stranici Međimurje code&design grupa, Me<CoDe/>.

Polaznici obavezno moraju sa sobom donijeti svoja prijenosna računala.

Poslovno umrežavanje je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, priopćili su iz TICM-a.

Ostavi komentar