Zlatko Horvat iz Palinovca nakon političkih voda bacio se u uzgoj svinja

Zlatko Horvat
Zlatko Horvat sa suprugom Darinkom.

Zlatko Horvat iz Palinovca nakon političkih voda bacio se u uzgoj svinja i svake godine proizvede oko tri stotine tovljenika.

Prije točno devet godina život Zlatka Horvata visio je o niti, trebala je hitna transplantacija srca. Na sreću sve je prošlo u najboljem redu. Danas, nakon devet godina, Zlatko Horvat uz pažnju cijele obitelji i pridržavajući se određenih uputa liječnika razvija svoj vlastiti OPG, što je jedna lijepa i uspješna priča. Oduvijek se bavio poljoprivredom,  kao mali je pomagao roditeljima i ta je ljubav ostala do danas. Malo je poznato da je danas vrlo uspješan proizvođač svinja za tržište s godišnje proizvedenih oko tri stotine tovljenika.

Kao manji poljoprivredni proizvođač dobio je poticaj iz sredstava europskih fondova, preko LAG-a je ostvario 15.000 eura za nabavku traktora i kupnju zemljišta. U šali kaže da on ništa ne posjeduje već samo radi kod supruge Darinke. Naime, zbog bolesti srca prenio je svojedobno svoju cjelokupnu imovinu na suprugu.

Sam selekcionira dvadesetak krmača i postiže visoku klasu tovljenika pa je njegova proizvodnja unaprijed rasprodana, i to za poznate kupce. (Joža Šimunko)

Cijelu priču o Zlatku Horvatu možete pročitati u novom broju Međimurskih novian koje su u prodaji od petka, 5. lipnja.

Ostavi komentar