Na pomoćno igralište SRC Mladost stiže umjetna trava

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koej u nastavku u cijelosti objavljujemo.

U petak je na terenima Sportsko-rekreacijskog centra „Mladost“ u Čakovcu, održana konferencija za novinare na kojoj se govorilo o aktualnim investicijama i stanju na čakovečkim sportskim terenima i objektima. Osim gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača, novinarima su se obratili Mato Kljajić, predsjednik Nogometnog saveza Međimurske županije i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Miodrag Novosel, direktor Gradskog poduzeća Ekom te Ivan Zrna, predsjednik Nadzornog odbora u Ekomu.

Jedna od trenutno najbitnijih investicija je uređenje pomoćnog nogometnog igrališta na SRC „Mladost“. Investicija vrijedna oko 5 milijuna kuna podrazumijeva građevinsko-obrtničke radove pretvaranja travnatog pomoćnog nogometnog igrališta u pomoćno igralište s umjetnom travom. Točnije, uklanjaju se postojeći teren, okolna oprema i ograda te postojeća podloga, a uređuje se nova, postavlja se sustav odvodnje i zaštitna ograda. U sklopu projekta nabavit će se i novi golovi s opremom, kućice za rezervne igrače te za sudačke delegate, a na kraju će se postaviti umjetna trava. Važno je napomenuti da nabavu umjetne trave financira Hrvatski nogometni savez, dok će se ostatak troškova osigurati iz Proračuna Grada Čakovca. Obnovljeni teren trebao bi biti u funkciji do 1. kolovoza.

Kako je rekao gradonačelnik Kovač, u Čakovcu postoji velik broj nogometaša svih uzrasta koji treniraju na ovim terenima, izgrađenim prije 33 godine prema ondašnjim standardima. Danas takvi sportski centri imaju terene s umjetnom podlogom, a zahvaljujući suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, od sljedeće natjecateljske sezone i čakovečki nogometaši će moći početi koristiti novi modernizirani teren. Dodajmo tome kako je novom bojom obnovljena i zapadna tribina na samom stadionu, a nabavljene su i nove kućice za pomoćne igrače.

Svoje oduševljenje početkom radova izrazio je i Mato Kljajić. Naime, nabavku umjetne trave i njezino postavljanje na se je preuzeo HNS. „Nije bilo lako izboriti se za ovu investiciju, ali nacionalni nogometni savez je prepoznao potencijal i vrlo brzo dao podršku Gradu Čakovcu. Teren za umjetnu travu omogućit će veliki skok kvalitete nogometa u Međimurju i svrstat će nas uz bok drugih hrvatskih nogometni sredina“ kazao je. Usprkos velikom rezanju proračuna nacionalnog saveza sredstva za projekt umjetne trave u Čakovcu se nisu dirala. „Na SRC Mladost imat ćemo prvi međimurski teren s umjetnom travom na kojem će se moći trenirati tijekom cijele godine, ali zadovoljit će i uvjete za odigravanje svih vrsta utakmica“ poručio je.

Direktor Ekoma, Miodrag Novosel govorio je o Gradskim bazenima Marija Ružić koji su zbog epidemije virusa COVD-19 bili zatvoreni dva mjeseca. Dobra je vijest, da od ponedjeljka, 18. svibnja, ponovo počinju s radom, no za sada će za korisnike biti otvoren dio s bazenom za treninge i rekreativno plivanje, dok će „manji“ dio kompleksa gdje se nalaze manji bazen te bazen za djecu, kao i sauna, još uvijek biti zatvoreni zbog nepredviđenih radova na sanaciji krovnih greda. Epidemiološke mjere, prema kvadraturi prostora,  dopuštaju boravak od 300 korisnika dnevno, što neće znatno umanjiti dosadašnje svakodnevno funkcioniranje Gradskih bazena.

Gradonačelnik Kovač je komentirao i najavljenu investiciju izgradnje vanjskih bazena kod koje se očekuje završetak natječajnog postupka za izradu projektne dokumentacije. Početak radova očekuje se krajem ove godine, a procijenjena vrijednost projekta je 15 milijuna kuna.

Za srijedu, 20. svibnja, najavljeno je i ponovno otvaranje sportskih objekata u Čakovcu, prema propisanim epidemiološkim mjerama, za sve korisnike. U vezi s time, Kovač je zamolio sve korisnike sportskih objekata da se pridržavaju propisanih mjera.

Na samom kraju treba podsjetiti kako Grad Čakovec za ovu, 2020. godinu nosi titulu Europskog grada sporta. Nažalost, zbog aktualne situacije izazvane epidemijom virusa COVID-19, većina planiranih sportskih događanja ove godine neće moći biti održana, no postoji mogućnost, najavio je Kovač, da će se titula Čakovcu prenijeti i na iduću godinu.

Ostavi komentar