NA METI DRSKIH LOPOVA: Ukrali joj zadnjih 130 kuna!

89-godišnja Marija Strahija iz Gardinovca živi život iza željeznih rešetaka i lokota. Ne u zatvoru, već u vlastitoj kući i to punih deset godina. Razlog tome leži u učestalim provalama razbojnika u tom dijelu Međimurja. Marija u kući živi sama pa joj je sin, kako bi je zaštitio, izradio željezne rešetke i stavio ih na ulazna vrata njezine kuće. No, ovog puta ni to nije pomoglo.

Lopovi su usred bijela dana, kad je baka Marija bila na vrtu iza kuće, provalili u kuću i ukrali joj 130 kuna koje je stavila u džep furtufa koji je visio iza ulaznih vratiju. Zadnje kune koje je imala od svoje male mirovine. Lopovima to nije bilo dovoljno pa su joj uzeli i sjekiru kojom cijepa drva u ovim zimskim minusima. Lopovi su iza sebe ostavili kaos, no to nije prvi put da se dogodilo. Do sad su joj ukrali 46 kokoši i dobila je udarac u glavu. 

– Čemu da hranim kokice, za koga? Za lopove?, zavapila je ogorčeno starica Marija koju smo zatekli u dvorištu kuće nakon provale. Psa čuvara nema jer, kako kaže, životinju treba hraniti što dosta košta, a ona si to ne može priuštiti.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od petka, 6. prosinca, može kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar