Mursko Središće zapošljava deset žena koje će brinuti o 60 korisnika

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Prva faza provođenja projekta Zaželi na području grada Mursko Središće i općine Selnica je završila 19. lipnja 2020. godine. Prijavom na trajni Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ Gradu Murskom Središću odobrena su sredstva u iznosu od 905.800 kuna za provođenje projekta „Zaželi i pokreni promjenu“. Intenzitet financiranja iz ESF-a je 100 posto.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak dana 13. srpnja 2020. godine potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Tako će visoki standard skrbi za starije i nemoćne biti nastavljen, a u sklopu projekta zaposlit će se deset žena iz ciljanih skupina koje će brinuti o 60 korisnika.

Na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje raspisani je natječaj za zapošljavanje 10 radnica za pomoć u kući starijim osobama i osoba u nepovoljnom položaju koji je otvoren do 18. srpnja.  Skrb o članovima zajednice koji su u nepovoljnom položaju civilizacijski je standard koji smo dužni održavati i stalno podizati na viši nivo.

 

Ostavi komentar