Mladi i mlade obitelji u Kotoribi dobit će pomoć općine

U utorak, 11. srpnja u Zagrebu, Općini Kotoriba uručen je Ugovor za pilot projekt poziva jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu sufinanciranju troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godinu.

Uspješno prijavljen projekt dio je nastojanja Općine Kotoriba da privuče i zadrži mlade ljude na svojem području. Idući tjedan u planu je raspisivanje Javnog poziva prema kojem najviši iznos koji može biti odobren pojedinoj mladoj obitelji sa djecom iznosi 2.160,00 eura za razdoblje od 1.1.2023. do 31.12.2023. dok je najviši iznos koji može biti odobren pojedinoj mladoj osobi i mladoj obitelji bez djece 1.440,00 eura za isto razdoblje.

Sufinanciraju se troškovi stanovanja mladim obiteljima i mladima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se na nalazi na području Općine Kotoriba.

Ugovor o najmu mora biti sklopljen najmanje za razdoblje 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine. Mlade obitelji i mladi koji sklope dodatke i izmjene ugovora nakon objave Poziva mogu ostvariti pravo na sufinanciranje troškova stanovanja ukoliko se izmjenama i dopunama ne povećava iznos ugovorene najamnine. Mlade obitelji i mladi s najmodavcem ne mogu biti srodnici po krvi u ravnoj liniji, kao niti vlasnici ili suvlasnici trgovačkog društva ili obrta koji je najmodavac stana.

Više detalja, odnosno sam Javni poziv objavit će se u ponedjeljak, 17. srpnja, na službenim mrežnim stranicama Općine Kotoriba.

 

Izvor i foto: Kotoriba.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE