Mladen Ignac i Paula Šimunčić pobjednici 5. ”Vanovskog cenera”

Peta po redu atletska utrka pod nazivom ”Vanovski cener“, u organizaciji grupe građana predvođene Josipom Božićem i Stjepanom Bernatom i uz tehničku podršku AK Međimurje Čakovec održana je u Ivanovcu u sklopu obilježavanja Dana mjesta. Ove godine okupilo se 133 natjecatelja, od čega 73 na duljoj stazi od 9,8 km i 60 natjecatelja na dionici od 2,8 km.

Mladen Ignac, ovogodišnji pobjednik glavne utrke na “Vanovskom ceneru”

Po prohladnom, ali gotovo idealnom vremenu za trčanje, najbolji rezultat u glavnoj utrci, koja se boduje i za Kup sjeverozapadne Hrvatske, ostvario je Mladen Ignac iz Murskog Središća član AK Međimurje Čakovec s vremenom 0:33:30. Drugi je ciljem prošao Dinko Solić iz AK Varaždin , dok je treći bio Alen Čretni iz Lepoglave, član AK Zabok.

Paula Šimunčić bila je najbolja u ženskoj konkurenciji

U ženskoj konkurenciji slavila je Paula Šimunčić iz AK Sloboda Varaždin s vremenom 0.39.52. Iza nje plasirale su se, kao druga Mateja Kaniški iz Leštakovca i treća Alenka Horvat iz Novog Sela Rok, obje članice AK Varaždin.

Lovro Žbulj i Željka Radiković slavili u utrci na kraćoj dionici

Na stazi duljine 2,8 km u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Lovro Žbulj iz AK Međimurje Čakovec,drugoplasirani je David Igrec iz Ak Kotoripski begači, a treći Siniša Lajtman iz AK Međimurje Čakovec. Kod žena najbolja je bila Željka Radiković individualka iz Čakovca, druga je bila Jelena Horvat članica PG Geler, a treća Manuela Bobičanec individualka iz Novog Sela Rok.

Pobjednički trojac u utrci građana na 2,8 kilometara

I ove godine održano je natjecanje u brzom hodanju na dionici od 2,8 kilometara u kojem su u ženskoj konkurenciji slavile Marina Novaković Toplek iz Vularije, Vera Fučko i Nada Kraljić iz Ivanovca kao tri prvoplasirane, te u muškoj konkurenciji Josip Božić iz Ivanovca, Teodor Pichler iz austrijskog Klagenfurta, te Stjepan Talan iz Ivanovca . Podršku samoj utrci svojim nastupom dali su i međimurski župan Matija Posavec i predsjednik VMO-a Ivanovec Tihomir Žbulj. Kao i ranijih godina na samom kraju natjecanja održana je i utrka djece na dionici od sto metara, na kojoj je ove godine sudjelovalo pedesetak mališana.

 

foto:Siniša Obadić,Radovan Petković

Ostavi komentar