Međimursko veleučilište i Županija pomažu budućim studentima s potresom pogođenog područja

mev 2

Međimurska županija i Međimursko veleučilište u Čakovcu osigurali su besplatni smještaj u učeničkom domu i stipendije za maturante s potresom pogođenih područja koji upišu stručni studij Održivi razvoj u Čakovcu.

Sa željom da daju svoj doprinos i pomoć potresom pogođenom području, međimurski župan Matija Posavec i dekan MEV-a doc.dr.sc. Igor Klopotan pokrenuli su inicijativu kojom je osigurano 10-tak mjesta u učeničkom domu, što će financirati Međimurska županija, dok je Veleučilište ponudilo stipendije za upis na stručni studij Održivi razvoj, kao i na ostale studijske programe.

Želimo na ovaj način pružiti ruku solidarnosti i promovirati Međimursko veleučilište. U Međimurju se mnogo ulaže u obrazovanje, a kako smo uspjeli obnoviti učenički te izgraditi studentski dom, i snažno povezati obrazovni sektor s gospodarstvom, vjerujemo da će nam mladi ljudi, budući studenti doći ovdje i svoje stečeno znanje primijeniti u Hrvatskoj, poručio je župan Posavec.

Inicijativu je nedavno predstavljena gradonačelniku Popovače Josipu Miškoviću, načelniku Općine Križ Marku Magdić te ravnateljici Srednje škole „Ivan Švear“ Ivanić Grad sa suradnicima. Namjeru da budućim studentima osiguraju smještaj i stipendije predstavili su dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan i pročelnica Odjela za Održivi razvoj Magdalena Zeko, mag. iur.

Međimursko veleučilište, osim obrazovnog i znanstvenog, svoj doprinos zajednici želi dati i pomaganjem u drugim područjima. Jedan primjer je ovakva pomoć budućim studentima s potresom pogođenih područja, izjavio je dekan Klopotan pozvavši sve potencijalne studente s potresom pogođenih područja da prihvate ovu priliku i dođu studirati na Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Izvor: Međimursko veleučilište

Ostavi komentar