HSTS planira završetak 1. HL, ako Vlada prije završetka sezone dozvoli igranje

Kada ponovo za stolove - igračice Šenkovca
Kada ponovo za stolove - igračice Šenkovca

Iako još nema odluku Vlade za dozvolu igranja i u nižem rangu od HEP Superliga Izvršni odbor Hrvatskoga stolnoteniskog saveza je na sjednici održanoj u četvrtak donio plan odigravanja za rang pod zabranom, 1. Hrvatske lige. Sve ekipe bi, kad (i ako) vladin stožer to dozvoli, najprije trebale odigrati zaostalo 6. kolo i još sve odgođene utakmice, čime bi završio jesenski dio sezone, a zatim bi najbolje četiri, ili u slučaju istoga broja bodova i više ekipa, igrale završne turnire.

Za sve te akcije donijeti su termini odigravanja, bez datuma, jer je „zeleno svijetlo“ Vlade još uvijek pod upitnikom. Ako se sve planirano odigra zbrajanjem bodova iz jesenskoga dijela i s turnira dobile bi se ljestvice s kojih bi pobjednici izborili plasmane u HEP Superlige.

Jedna odluka koju je u četvrtak donio Izvršni odbor je naročito povoljna za igrače Putjana i igračice Mihovljana, koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva još uvijek bez pobjede, a to je da na kraju sezone nitko ne ispada.

Izvršni odbor je donio još i odluku kojom je odbijen zahtjev STK Hodošan za ukidanje stavka 1. članka 12. Propozicija HEP Superlige po kojemu je kažnjen njegov ženski sastav, koji je u ovoj sezoni odustao od natjecanja u HEP Superligi, jer su ga pred sam početak napustile dvije jake prvotimke.

Zbog toga je obavijest o odustajanju uslijedila kasnije nego to predviđaju propozicije pa zbog toga tri godine ne može napredovati u rangu natjecanja.

Nelogičan izričaj stavka, s obzirom da se u regiji u koju je svrstan Hodošan, prema pamćenju vašega suradnika, 2. liga u našoj regiji zbog nedostatka ekipa ne igra pet, šest i više godina pa su ovakvom kaznom igračice Hodošana kažnjene na trogodišnje mirovanje!

Tekst: Franjo Flac

Ostavi komentar