Međimurske novine u temi broja obrađuju kako se nosimo s koronom u vremenu neprirodne društvene izolacije

korona depresija
Kako se zbog korone riješiti unemisrenosti i straha da ne dovede do psihičkog poremećaja.

Suočeni smo sa zarazom koja izaziva bolest koja je svima nova, a za osjetljive skupine i smrtonosna, donijela je mnogo pomutnje i nesporazuma u komunikaciji, ali i u organizaciji zdravstvenog sustava i društvenog života općenito. Životno opterećenja, poput ove s pandemijom koronavirusa, i te kako kulminiraju i dodatno pogađaju ljude. Nažalost, prošlog smo mjeseca bili svjedoci i tragičnih situacija dizanja ruku na vlastite živote.Osim, poznatog sindroma manjka danje svjetlosti, tmurnih i sivih dana, koronavirus dodatno je pogoršao situaciju jer su ljudi primorani praktički na boravak u svoja četiri zida. Život im se svodi na relaciju posao – kuća, a oni koji ne rade, poput umirovljenika, nemaju ni to

Korona-kriza uz sve spomenute probleme je donijela i dosta nesnalaženja u novonastaloj situaciji u funkcioniranju zdravstvenih usluga. Građani se žale da ako su u kućnim uvjetima izolirani zbog zaraze ili u samoizolaciji zbog zaraženog ukućana pa su i sami počeli osjećati simptome, teško mogu uspostaviti kontakt s obiteljskim liječnicima.

Opširnije na temu kako se nosimo s korona-krizom i gdje se možemo obratiti za pomoć i savjete pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 4. prosinca.

 

Ostavi komentar