Međimurska policija pomaže u spriječavanju šumskih krađa

Foto: PU međimurska

Dolaskom hladnijih dana i padom temperatura započela je sezona grijanja. U tom dijelu godine očekuje se veći broj šumskih krađa zbog čega policijski službenici Policijske uprave međimurske učestalo obilaze najugroženije lokacije. Kao i svake godine nastavlja se suradnja i s nadležnom inspekcijom Hrvatskih šuma, ovlaštenim tužiteljima u slučajevima počinjenja prekršaja iz domene Zakona o šumama, priopćili su iz PU međimurske.

Tijekom studenoga u suradnji sa čuvarima šuma izvršen je obilazak šumskim predjela nedaleko Kuršanca (tzv. Čep) i Gornjeg Kuršanca (tzv. Beli Kipi) te okolice naselja Šandorovec, Totovec, Novo Selo na Dravi, Vularija i Orehovica. Obilaskom spomenutih lokacija uočene su novonastale krađe drva. U narednom razdoblju policijski službenici u suradnji sa čuvarima šuma obilazit će i druge lokacije diljem Međimurske županije s ciljem suzbijanja šumskih krađa.

S obzirom da se u narednom razdoblju očekuje porast  broja šumskih krađa, upućujemo apel svim vlasnicima šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedno spriječili šumske krađe. Ako i dođe do krađe, odmah događaj prijavite policije kako bi se odmah poduzele sve zakonom propisane mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja, odnosno prikupljanja svih relevantnih saznanja koja u kasnijem sudskom postupku mogu poslužiti kao dokaz.

Kada primijetite da su vam iz šume ukradena drva, odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192 ili se osobno javite u najbližu policijsku postaju.  

Ostavi komentar