5 C
Čakovec
Subota, 25 studenoga, 2023

Matulov grunt u Frkanovcu: Prvi ovogodišnji Dan otvorenih vrata i književni susret privukli brojne posjetitelje

U nedjelju, 21. svibnja, Matulov grunt u Frkanovcu, tradicijski posjed gornjeg Međimurja, ugostio je brojne posjetitelje tijekom prvog ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata i književnog susreta.

Organiziran od strane Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode koja upravlja ovim objektom i edukacijsko-istraživačkim centrom, događaj je privukao mnoge obitelji i zaljubljenike u književnost.

Posjetitelji su imali priliku istražiti skrivene kutke stare hiže i preše na Matulovu gruntu, ili su se pridružili vođenom obilasku koji su vodile stručne interpretatorice prirodne baštine Mihaela Mesarić i Sara Srša. Osim toga, poseban bonus ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata bio je književni program koji je oduševio zainteresiranu javnost.

Književna prevoditeljica Anita Vuco bila je gošća događanja te je posjetiteljima približila izazove prevođenja književnih tekstova, Danilu Kišu kao svakodnevnoj inspiraciji, podijelila iskustvo prevođenja djela Miroslava Krleže te progovorila o svom životu u Italiji i povezanosti s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca.

Također, istaknula je svoje iskustvo boravka u rezidenciji Matulov grunt, koja je za nju predstavljala poseban izvor inspiracije. Književnom susretu prisustvovao je i poznati prevoditelj Tvrtko Klarić.

Posjetitelje Matulova grunta ujedno su obišli i direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula, sa suprugom Mirjanom, koji su također uživali u jedinstvenom ambijentu ovog tradicijskog posjeda.

Za one koji nisu uspjeli posjetiti ovo događanje, druga prilika će se pružiti za mjesec dana. Naime, Dan otvorenih vrata Matulova grunta bit će ponovno održan u nedjelju, 25. lipnja.

 

Izvor i foto: Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

U Varaždinu je otvorena Ledena čarolija

lpt prelog

Tvrtka Bali seli iz Donje Dubrave u Prelog

Zdrovje fest u Nedelišću