Matija Posavec po novi mandat sa Sandrom Herman i Josipom Grivecom kao zamjenicima

matija posavec i zamjenici
Sandra Herman iz Reformista i Josip Grivec (HSLS) su kandidati za zamjenike Matiji Posavcu (HNS)

Matija Posavec (HNS)  aktualni župan u osvajanje drugog mandata ide sa Sandom Herman dosadašnjom zamjenicom koja je tijekom ovog mandata prešla u Narodnu stranku- Reformiste i Josipom Grivecom,  dugovječnim načelnikom Donjeg Vidovca (HSLS).

– U danima koji su pred nama Međimurje će biti veliko gradilište, istaknuo je Matija Posavec. Posebno sam ponosan na dvije stvari, što smo županija koja je povukla najviše sredstava po glavi stanovnika iz EU fondova zbog čega mnogo toga gradimo iz europskih sredstava. Jednako tako najviše sredstva usmjeravamo prema građanima i time barem malo ublažavamo niske plaće.

Kad sam preuzeo vlast na početku mandata, kazao sam da će se broj nezaposlenih spustiti ispod 5000, danas je na burzi 4004, nezaposlenih, a kad sam preuzimao vlast bilo ih je preko osam tisuća. Uz pad nezaposlenosti raste i zaposlenost, rekao je Matija Posavec, aktualni župan i kandidat za novog župana.

Konferencija za novinare na kojoj je Matija Posavec predstavio svoje kandidate za zamjenike održana je vani na prostoru vojarne kraj Međimurskog veleučilišta, a preko puta zgrade u kojoj će nakon obnove biti studentski dom uskoro jedno od gradilišta za koji je novac osiguran iz europskih sredstava.

-Nema razvoja bez obrazovanja, kazao je župan te dodao da su za njegova mandata otklonjenje sve prijetnje od ukidanja županije, seljenja institucija, spajanja bolnice, ukidanja odjela, a  umjesto toga formirana je interevencijska kardiologija, a bit će i formirani i centri izvrsnosti. Kazao je da je Sandru Herman uzeo u svoj tim radi impozantnih rezultata u turizmu. Josip Grivec koji je šest mandata bio načelnik općine Donji Vidovec svojim će iskrustvom  dati svoj doprinos i u županijskoj vlasti.

Spomenute stranke: HNS, Reformisti i HSLS ponudit će i zajedničku listu za županijsku Skupštinu. Sandra Herman kazala je da joj je drago što je ušla u ovaj time jer će nastaviti svoj rad. Josip Grivec pak je podsjetio da nije lako biti prorok u svom selu, ali da je unatoč tome osvajao šest mandata.

Matija Posavec (HNS), Sandra Herman (Reformisti) i Josip Grivec(HSLS) uvjereni su u izbornu pobjedu u 1. krugu. Međimurci su jako šprani pa će odluku donijeti u 1. krugu, kazao je Grivec.

Ostavi komentar