Lucijan Franin novi je predsjednik Radiokluba Međimurje

Radioklub Međimurje održao je izbornu skupštinu krajem veljače.

Njihovo priopćenje za medije prenosimo u nastavku u cijelosti.

Krajem veljače održana je izborna skupština Radiokluba Međimurje. Izborom novog rukovodstva ( Lucijan Franin 9A1Z predsjednik ; Luka Bahun tajnik; Jelena Tuksar član IO, Josip Rihtarec 9A5RJ, IO; Tomislav Marić 9A5ALL, IO) došlo je pomlađivanja vodstva s jasnim zadatkom pomlađivanja ukupnog članstva. Da napori za pomlađivanjem članstva već daju rezultate dokazuje prisutnost 10 mlađih članova skupštini kluba.

Skupštini su se obratili i gosti Medved Željko i Leonardo Belović ispred Zajednica tehničke kulture Županije i Grada Čakovca. Podrška zajednica klubu je vrlo važna s obzirom na to da se klub uglavnom financira kroz raspodjelu sredstava u zajednicama tehničke kulture.

Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Radioklub osobito zahvaljuje Gradu Mursko Središće i Draženu Srpaku na velikoj pomoći i zajedničkoj viziji razvoja sekcije kluba u Murskom Središću. Inače klub djeluje na tri lokacije: primopredajna sekcija 9A1CAL u Čakovcu, sekcija 9A1CMS u Murskom Središću ( prostorije kulturnog centra, u pripremi ) te na takmičarskoj lokaciji kraj Štrigove , vrh Ciganjščak. Takmičarska lokacija, po jednoglasnom zaključku skupštine, od sada nosi ime Josip Rihtarec-Pepi.

Pepi je istaknuti član kluba i višegodišnji predsjednik koji nas je zauvijek napustio prošle godine, a najzaslužniji je što klub ima odličnu radio postaju kojom desetke godina za redom osvaja prva mjesta u radio-amaterskim natjecanjima. Tako je bilo i prošle godine kada smo ponovno osvojili Hrvatski Super kup. Istaknuti treba i rad sekcije amaterske radiogoniometrije.Sekcija ima izuzetne rezultate u radu s mladim natjecateljima, a mnogi natjecatelji u svim starosnim kategorijama su i državni reprezentativci te često odlaze na europska i svjetska natjecanja. Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su pomogli donacijama kako bi mogli sudjelovati na tim natjecanjima.

Radioklub Međimurje djeluje već 70 godina bez prekida rada i pruža članovima mogućnost bavljenja širokim područjem radio komunikacija, a sve u poznatom radioamaterskom duhu ( tzv. Ham Spirit). Velik broj sadašnjih i bivših članova bavljenjem u klubu došlo je u kontakt s područjima znanosti i tehnike koje danas nazivamo STEM područjem. Zbog tog je Radioklub idealno mjesto za uvođenje mladih u sve grane STEM područja.

S tim razlogom Radioklub održava radionice, sudjeluje u zimskim i ljetnim kampovima tehničke kulture Grada Čakovca i prisutan je u školama u pripremi za natjecanja iz radiokomunikacije, radiogoniometrije i elektronike. Nedavno je pokrenuta i radionica iz programiranja microbit-ova s naglaskom na rješavanje praktičnih tehničkih zadataka ( zahvaljujemo Croatian-makers lizi).

Radionicu vode Jelena Tuksar ( profesorica tehničke kulture) i Leon Vlašić (mladi nagrađivani robotičar iz Štrigove). Radionice se održavaju svake srijede od 18 -20 h u prostorijama Radiokluba na sajmištu u Čakovcu, A. Schulteissa 19. Za prijave na radionice i za sva pitanja u vezi rada kluba možete se javiti na mail [email protected] .Ujedno klub poziva sve bivše članove na ponovno obnovu članstva. Više o samoj skupštini i radu Radiokluba možete naći na stranicama Radiokluba 9a0m.hr.

Veliki 73 !

RK Međimurje

Ostavi komentar