Ljeto je završilo, snažan vjetar koji je u Čakovcu rušio terase najavljuje promjenu vremena

terase
Evo mjera za otvaranje lokala

Nakon ugodne srijede i temperature koja je prelazila 20 Celzijusa, poslijepodne je u Međimurje stiglo nevrijeme koje je najavio snažan vjetar koji je okrenuo na sjeverozapadnjak i kiša koja je počela padati oko 16 sati.

Vjetar je bio toliko jak i iznenadan da je u jednom trenutku razrušio terase čakovečkih kafića na kojima se cijeli dan moglo uživati u ispijanju kavice ili nekog drugog napitka.

Prognostičari najavljuju da kiša srećom neće biti dugog vijeka. Očekuje se da će padati tijekom noći, dok se pred jutro u četvrtak očekuje njezin prestanak.

Neće se odmah razvedriti, pa usprkos prvim najavama mogućeg mraza, ne bi ga trebalo biti, jer se očekuje temperatura između 7 i 10 Celzijusa u četvrtak ujutro. Puhati će jak vjetar sjeverozapadnog smjera. Kroz dan se ipak očekuje smirivanje vremena i opet sunce.

Međutim, temperatura više neće biti tako ugodna, ali ne bi trebalo biti ni prehladno, onako jesenskih 15-ak stupnjeva. Slično vrijeme očekuje se i kroz vikend i temperatura od 12-16 Celzijusa.

Ljetnim temperaturama po svemu sudeći došao je kraj, jer iako ne bi trebalo biti značajnijih padalina idući tjedan, temperatura kroz dan neće biti viša od 15-ak Celzijusa.

Ostavi komentar