Korona u Gimnaziji J. Slavenski: U samoizolaciji četiri razreda i 10 profesora!

Kako smo već jučer izvijestili zaraza korona virusom potvrđena je u Gimnaziji J. Slavenski Čakovec, te je cijeli razred završio u samoizolaciji. Današnjim izvješćem međimurskog Stožera potvrđeno je novih 26 slučajeva korone u našoj županiji, a broj razreda koji je od ponedjeljka 21. rujna u samoizolaciji se povećao na četiri.

O tome kako će izgledati nastava u toj srednjoj školi pitali smo ravnateljicu Sandru Breku-Ovčar koja je dala detaljne informacije:

– Ono što mogu reći ovoga časa jest da postupamo prema naputcima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije od kojeg smo i dobili informacije o oboljelim osobama u školi. Ukupno su četiri razreda i 10 nastavnika u samoizolaciji s različitim datumima izlaska iz samoizolacije ovisno o zadnjoj izloženosti oboljeloj osobi. Kontaktirani su svi učenici i obaviješteni roditelji te zamoljeni za suradnju i discipliniranost pri provođenju mjere samoizolacije. Sva četiri razreda i svi nastavnici u samoizolaciji prebacuju se na nastavu na daljinu i nastavljaju s redovitim radom koristeći platformu Teams.

Nitko dosad nije spominjao zatvaranje škole i potpuni prelazak na online nastavu te se nadamo da do toga neće doći.

Kao mjera predostrožnosti, a prema naputcima Zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Međimurske županije, od sutra je ponovno obvezno nošenje zaštitnih maski za sve učenike i zaposlenike Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u svim zatvorenim i otvorenim prostorima škole. Škola i svi učenici i zaposlenici pridržavaju se svih mjera i preporuka kako bismo se što dulje održali u modelu A nastave.

Vjerujemo da ćemo odgovornošću i savjesnom primjenom svih mjera, kao i do sada, ovo razdoblje uspješno i brzo prebroditi i uskoro se u punom kapacitetu vratiti u školu. Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i javnosti na podršci i razumijevanju, rekla je ravnateljica.

Ostavi komentar