Rekreacija za zdravlje: 80-tak planinara na 3. Pohodu na Mohokos

Pohod na Mohokos PK Extrem
Grupa 1 na Mohokosu

Planinarski klub Extrem Čakovec treći put zaredom organizirao je Pohod na Mohokos. Na startu kod Sportskog parka TRATE u Nedelišću okupilo se 80-tak planinara iz HPD Međimurje, MIV Varaždin, PD Ludbreg, HPD Ivančica, PD Bundek i domaćina iz PK Extrem. Pridržavajući se epidemioloških preporuka na pohod prema službeno najvišem vrhu Međimurja (Mohokos, 344 m nv) startale su tri grupe s vremenskim razmakom od 15 minuta.

3 Pohod na Mohokos (166)_resize
Prvi put na Extremovom Pohodu na Mohokos i planinari iz Vinice

Planinari, rekreativci i izletnici uživali su u prekrasnom nedjeljnom danu krećući se laganim hodom i stazom Nedelišće – Ksajpa – Brezje – jezero Jegerseg – Lopatinec – Sveti Juraj na Bregu – Vučetinec – Mohokos. Vodiči su bili Silvija Špicar, Ljiljana Leona Trbuhović, Anđelko Borković, Blaženka Damiš, Đorđe Grković, Ivan Barić i Damir Klarić. Povratak u Nedelišće osiguran je autobusnim prijevozom.

ohod na Mohokos PK Extrem grupa 2
Grupa 2 na Mohokosu

Kao i prva dva pohoda i ovaj treći organiziran je uz potporu Općine Nedelišće koja je partner Extremovom projektu Slavimo planinarstvo. Sudionici hodnje na dar su primili prigodne blokiće za pisanje koje je donirala Javna ustanova Međimurska priroda, slasne jabuke iz donacije OPG Vincek te privjeske iz donacije Štancaona Zagreb. PK Extrem zahvaljuje i Sportskom parku TRATE u Nedelišću što je ustupio teren i vanjski prostor za organizaciju starta hodnje. Pohod je dio programa Europskog tjedna sporta 2020 (#Beactive) i organiziran je prema propisanim epidemiološkim mjerama.

Pohod na Mohokos PK Extrem grupa 1
Grupa 3 na Mohokosu

Atmosferu s Pohoda pogledajte u nastavku.

foto: rr

 

 

 

Ostavi komentar