NAJAVA: Predstava Gola u kavezu dolazi u Čakovec 6. ožujka!

Duhovita melodrama Gola u kavezu autorice Olje Runjić bavi se majčinstvom u suvremenom društvu dolazi u Centar za kulturu Čakovec 6. ožujka, u organizaciji SDP Međimurske županije i SDP grada Čakovca. Ulaz je besplatan, a predstava počinje u 18 sati.

Kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna obitelj dovedena u pitanje. Una, konceptualna umjetnica neprepoznata od kritike i bez razumijevanja publike, u vezi je s oženjenim muškarcem. Nezadovoljna je svijetom, jedva preživljava, ali je vedra duha. Nina je trudna u trenutku kada saznaje da je muž vara i dulje nego što su u braku, stoga se osjeća vezanom i nemoćnom. Tanja je uspješna i moćna poslovna žena, financijski stabilna.

S druge strane, nedostaje joj slobodnog vremena i ljubavi, ne može imati vlastite djece, a bivšeg muža s novom obitelji viđa po šoping centrima… Predstava o trima prijateljicama progovara o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti.

Ostavi komentar