FOTO: Dominik Padarić s gostima priredio vrhunsku glazbenu poslasticu

U idiličnom ambijentu uz Mlin na Muri ljubitelji klasične glazbe guštali su jučer, 15. kolovoza, u koncertu koji je priredio mladi bariton Dominik Padarić iz Žabnika.

Dvadesetjednogodišnji Dominik Padarić i njegovi gosti izveli su u pratnji sjajnih pijanista Danijela Ota i Matije Turka neke od najpoznatijih glazbenih arija i pri tome oduševili mnogobrojnu publiku.

Koncert klasične glazbe započeo je pjesmom u čast nedavno preminuloj Teti Lizi, divi međimurske popevke. Posebni gost ovogodišnjeg koncerta bio je poznati hrvatski operni pjevač Ronald Braus.

U nastupu Dominika Padarića pridružila se i mlada sopranistica Gabrijela Hrženjak iz Vinice koja pohađa Glazbenu akademiju u Ljubljani. Zajedničkim su snagama izveli  ‘Hajdmo u Varaždin’ od Emmericha Kalmana iz operete Grofica Marica. Kao šećer na kraju, na koncertu je zapjevala i sopranistica Blanka Tkalčić, Dominikova profesorica solo pjevanja u Glazbenoj školi u Varaždinu.

– Nakon ovog koncerta slijedi mala pauza i konačni odmor prije početka nastavne godine. Za Božić pripremam koncert s Ivom Gamulinom, nadam se ovdje u Svetom Martinu na Muri. Imam još zakazane nastupe u Varaždinu i Čakovcu, te u Njemačkoj u Münchenu početkom listopada, kamo ću ići po drugi put pjevati na poziv organizatora.- kazao je uoči koncerta Dominik Padarić.

 

Ostavi komentar