FOTO: Brojni Međimurci na veličanstvenoj izvedbi djela Carmina Burana na pozornici uz rijeku Dravu!

Carmina Burana Varaždin
Jedan od solista bio je i međimurski bariton Armando Puklavec

Uz tisuće Varaždinaca i kolone automobila čakovečkih registracija s poklonicima klasične glazbe slijevalo se ove subote navečer doživjeti uživo djelo „Carmina Burana“, njemačkog skladatelja Carla Orffa.

A kad je gotovo 350 izvođača krenulo s uvodnom temom “O Fortuna” u prekrasnom ambijentu obale rijeke Drave svi su znali da će svjedočiti vrhunskom umjetničkom doživljaju. Na pozornici su uz učenike Glazbene škole Varaždin, Konservatorija za glasbo in balet Maribor  i zbor Chorus angelicus nastupili i solisti, sopranistica Ivana Lazar, tenor Danilo Kostevšek i međimurski bariton Armando Puklavec. Izvedbu je dirigirala profesorica varaždinske Glazbene škole Dada Ruža.

Jedan od organizatora ove velebne glazbene priče Koncertni ured Varaždin pobrinuo se za vatromet i svjetlosne efekte, a puni mjesec samo je stavio točku na “i” sjajne scenografije i besplatnog koncerta na otvorenom u kojem je uživalo više od šest tisuća posjetitelja.

Varaždinska izvedba ujedno je bila i svjetska premijera jer je ujedinila dvije obrazovne institucije iz susjednih zemalja u sklopu projekta Drava nas spaja. Nakon Varaždina projekt seli u Maribor u Slovensko narodno Gledačišće gdje će izvedbu dirigirati Slavko Magdić rođeni Varaždinac, danas profesor mariborskog Konzervatorija.

FOTOGALERIJU atmosfere koncerta zabilježio je Mario Golenko. Pogledajte je OVDJE.

Ostavi komentar