Forestland: Lijepa priča o međimurskom festivalu “u šumici” širi se sve dalje

Sad već daleke 2013., u srcima nekolicine mladića, zaljubljenika u glazbu, rodila se ideja o pokretanju svojeg festivala. Šest godina kasnije to im je posao. Nikola, Ivan, Krešo, Saša, Boris i Matija dvanaest mjeseci planiraju festival koji traje 48 sati.

“Krenuli smo s idejom, udružili snage, potražili prijatelje, partnere, a šest godina kasnije posla je još i više”, krenuo je s pričom Krešo Biškup, voditelj marketinga i projekta Forestland, piše jutarnji.hr.

“Kad kažemo da nas je šestero u organizaciji, ljudima to zvuči puno, kompleksno i pretjerano, no kad kažemo da mi sve radimo samostalno i objasnimo koliko ima posla, svi se zaprepaste”, nastavlja Biškup.

Ove godine prvi dan festivala pada na zanimljiv datum, na petak 13., no tog srpanjskog petka, kažu organizatori, neće se bojati, nego uživati u suncu, glazbi, druženju i provodu s najboljim mogućim društvom.

“Sjever Hrvatske pomalo je netaknut, većina festivalskih zbivanja locirana je na Jadranu i u Zagrebu. Forestland je smješten u srcu Europe, mjestu koje tek otkrivaju turisti, no koje polako, ali sigurno postaje hit. Samim time podrška lokalne zajednice nam je bitna. Prepoznala nas je i Županija, s kojom smo potpisali ugovor o suradnji, a Turistička zajednica nas klasificira kao regionalni top event”, ističu dečki koji organiziraju festival.

Festival Forestland u samo nekoliko godina ugostio je velike artiste.

“Međimurje je lokacijski smješteno na idealnom mjestu za festival. Pronašli smo skriveni kutak gdje u 10-ak dana nastaje, a potom u tri dana nestaje cijeli mali grad koji smo nazvali Forestland”, otkriva Krešo. “Forestland gradimo svake godine iz nule, danas kad biste došli na lokaciju vidjeli biste lovačku čeku, možda koju srnu, ali to je to. Ni oznakom, tablom ili znakom ne otkrivamo gdje nastaje Forest”, dodaje.

Ove godine organizatori očekuju više od 6000 posjetitelja na dva festivalska dana, pripremili su tri pozornice, bazene, kamp, a dovode i 67 DJ-a iz svih kutaka svijeta.

“Onima koji su čuli za nas, ali i onima koji tek kreću istraživati kažemo samo jedno, dođi na #Forestland i uvjeri se zašto se svi vraćaju u šumicu”, završavaju organizatori te dodaju kako se detaljnije informacije mogu dobiti na www.forestland.hr.

Ostavi komentar